Cum arată chiriașul perfect în viziunea unui proprietar

Share This:

Proprietarii vor chiriași pe termen lung, serioși și care își permit chiria negociată și utilitățile. Nici un posesor de spațiu de închiriat nu vrea să ajungă în situația de a pierde bani de pe urma unei relații năbădăioase cu cel pe care îl primește în casă. Închirierea spațiilor de locuit este o afacere, nu un act de binefacere. Deși e conștient că e posibil ca acesta să nu se fi născut încă, un proprietar va căuta mereu chiriașul perfect. Am întrebat mai mulți posesori de apartamente de închiriat din București cum arată chiriașul ideal și iată ce a ieșit.

E cuminte, nu dă petreceri. Nici un proprietar nu vrea un chiriaș care are prieteni dubioși sau zgomotoși. Din această cauză, va încerca să afle în ce anturaje se învârte și îi va spune din capul locului că nu agreează chefurile la el în casă. Eventual, un proprietar care se teme de siguranța bunurilor sale va lăsa vorbă în vecini să fie cu ochii pe noul locatar.

„Nu am nimic cu tinerii, sunt convins că sunt mulți de toată isprava. Aș prefera să închiriez garsoniera unei familii. Mi se pare că oamenii maturi sunt puțin mai atenți și mai grijulii cu lucrurile pe care le am în casă. Dar, dacă ar fi să aleg un student, mi-ar plăcea să fie un chiriaș care nu-mi deranjează vecinii”, îmi spune Gabriel. Bărbatul își închiriază garsoniera de 45 mp din Calea 13 Septembrie din Capitală pentru 350 de euro lunar.

Locuința e la etajul 4 al unui bloc de 12 etaje și e decomandată. E complet mobilată și utilată și așteaptă un chiriaș serios, care să stea pe termen lung. Detalii vă poate da chiar Gabriel, la numărul 0731.546.411. Click pe imagine dacă vrei să vezi garsoniera pe site-ul de anunțuri!

13 Septembrie

Are serviciu stabil, deci nu rămâne în urmă cu chiria. Cum spuneam, închirierea e o afacere. Prin urmare, nu te aștepta ca gazda să te înțeleagă atunci când stai prost cu banii. Închiriază un apartament abia atunci când știi că îți permiți chiria pe care ai negociat-o!

Își plătește la timp utilitățile. Restanțele la întreținere sunt coșmarul proprietarilor. Cunosc oameni ale căror locuințe au fost debranșate de la utilități deoarece chiriașii nu și-au dat interesul să le achite. Un proprietar de apartament din Timișoara, care fusese plecat din țară vreme de șase luni, s-a trezit cu restanțe de 15.500 de lei. Locuința fusese debranșată de la apă și furnizorul de gaze tăiase alimentarea.




„Pentru mine, chiriașul perfect e acela care știe să respecte bunurile pe care le primește odată cu locuința, care are grijă de ea. Caut o persoană care să-și achite la timp obligațiile pe care le are, fiindcă nu e plăcut pentru nimeni să rămână cu restanțe. Dacă găsesc un chiriaș care să stea cât mai mult în garsonieră, atunci consider că pot fi mulțumită”, îmi spune Bianca Dinu, care a scos la închiriere o garsonieră de 20 mp, în București.

Locuința se află la etajul I al unui bloc din cartierul Vitan, pentru care vrea 880 de lei lunar. Blocul e reabilitat termic și este la stradă. Garsoniera e semidecomandată, dar mobilată și utilată. Mai multe vă poate spune chiar proprietara, dacă o sunați la numărul 0725.932.535. Click pe imagine dacă vrei să vezi garsoniera pe site-ul de anunțuri!

Vitan

Nu pretinde bani pentru reparații minore. Chiriașul perfect e acela care nu cere bani pentru fiecare șurub pe care îl înlocuiește în casă. Până la urmă, spun proprietarii, atunci când te muți cu chirie, casa aceea devine spațiul tău de locuit. Îl poți modela după bunul plac, dacă ai acordul proprietarului, însă aceste cheltuieli nu le poți pune în cârca gazdei. Posesorii de locuințe nu agreează să plătească pentru colacul de WC care ție nu-ți place ori pentru para de duș care s-a stricat.

E nefumător și fără patima alcoolului. Viciile sunt bune doar dacă ne aparțin. Prin urmare, un proprietar chiar și fumător nu va fi de acord cu fumatul în casa lui. Există și excepții.

„Eu nu pot pune această condiție, deși mi-ar plăcea ca cel care va sta în casa mea să nu facă exces de alcool. Agreez întotdeauna chiriașii serioși și care nu creează probleme”, mărturisește Gabriela. Femeia oferă spre închiriere un superb apartament cu două camere în cartierul Drumul Taberei. Spațiul de locuit se află la etajul 9 al unui bloc cu zece etaje, e decomandat și are două balcoane închise. E mobilat și utilat și aproape de mall. Proprietara vrea 300 de euro lunar și încă 300 de euro garanție la mutare. Te poate lămuri personal dacă ești omul pe care îl caută, așa că sună la 0728.909.752. Click pe imagine dacă vrei să vezi apartamentul pe site-ul de anunțuri!

Drumul taberei

Sună când întâmpină o problemă. Un proprietar va fi întotdeauna mai stresat decât un chiriaș. Casa lui, în care a locuit înainte sau pe care a cumpărat-o special pentru a o închiria, este universul său. Astfel că va avea pretenția ca un chiriaș să-l sune dacă se strică ceva în locuință. Orice problemă ar avea la bloc, un chiriaș trebuie să știe că proprietarul vrea să fie primul informat.

Nu solicită reducerea chiriei când euro crește. Am întâlnit proprietari care sunt insensibili la problemele financiare ale chiriașilor lor. Ei sunt conștienți de valoarea de piață a proprietăților lor și știu că vor găsi oricând pe cineva în chirie. Pe acești oameni nu-i interesează fluctuațiile de curs valutar și vor vrea, lună de lună, chiria negociată. Mai sunt și oameni care ar fi dispuși să reducă nivelul chiriei când euro se apreciază considerabil sau când chiriașul are probleme cu banii. De regulă, proprietarii fac acest compromis după o relație de lungă durată cu chiriașii lor.

Nu pleacă la o lună de la mutare. Toți proprietarii vor stabilitate, deci chiriași pe termen lung. În acest fel scapă de stresul pe care îl presupune postarea de noi anunțuri pe site-urile de închirieri apartamente.

„Închirierea pe termen lung e ideală, orice proprietar își dorește așa ceva dacă a găsit chiriașul perfect. Eu caut o familie responsabilă, care să aibă grijă de apartament. Am făcut investiții serioase în el și nu vreau ca cineva să-și bată joc de munca mea”, îmi zice Anca. Tânăra închiriază un apartament cu trei camere în zona Dristor și cere 500 de euro lunar. Apartamentul e la etajul I, într-un bloc de patru, și e complet utilat și mobilat. Poate o convingi că ești chiriașul perfect, așa că iată numărul ei de telefon: 0730.660.511.

Dristor

Ce am învățat după acest tur pe site-urile de anunțuri? Că toți proprietarii de apartamente și garsoniere vor chiriași serioși, care să respecte proprietatea. Mai toți vor să primească o chirie în avans, semn că pun la îndoială seriozitatea viitorilor chiriași. Românii nu au încredere în cei care li se mută în casă și cred că, cei mai mulți, au și motive să fie circumspecți. Însă chriașul perfect vrea, la rândul său, să aibă parte de un proprietar perfect. Într-un articol viitor vă voi spune și ce așteptări au chiriașii de la proprietarii de apartamente din România. Până atunci, succes la „pescuit” oferte!



Be the first to comment on "Cum arată chiriașul perfect în viziunea unui proprietar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.