Google îi învață pe tinerii români să recunoască știrile false

Credit foto: grazia.fr

Share This:

Google și organizația britanică Institute for Strategic Dialogue (ISD) anunță lansarea în România a proiectului pilot Young Digital Leaders, care își propune să educe tinerii care petrec mult timp în mediul online. Gigantul american vrea să se implice mai mult în combaterea fenomenelor negative din online, cum sunt știrile false, manipularea emoțională în știri și pe rețelele sociale sau discursul instigator la ură.

Google și ISD sunt de părere că tinerii trebuie să joace un rol activ în a crea o comunitate online amuzantă, pozitivă și energică. În cadrul proiectului ei vor învăța să ia cele mai bune decizii în mediul online, să comunice, să răspundă troll-ilor din mediul online, când și unde să solicite ajutor. Proiectul Young Digital Leaders este unul dezvoltat la nivel european, iar pentru etapa pilot au fost selectate trei țări: România, Italia și Suedia. În România, activitățile vor fi derulate de GEYC, în parteneriat cu Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea.

Evenimentul de deschidere și workshop-urile dedicate elevilor și părinților vor avea loc vineri, 2 martie 2018. Programul se desfășoară sub forma unor cursuri, ca o modalitate amuzantă, inovativă și participativă de a-i sprijini pe tineri, dar și pe părinții lor, să învețe despre cetățenia digitală. Aceștia vor învăța aspecte legate de alfabetizarea digitală – cum să recunoască știrile false sau cum pot să răspundă conținutului nepotrivit din mediul online; comportamente în mediul online – de exemplu cum să recunoască tehnicile de manipulare emoțională în știri și pe rețele sociale sau cum să recunoască modul de gândire „Noi vs Ei” în mediul online și cum indivizii și societățile se pot dezvolta prin colaborare; rolul lor în acest mediu – ce este discursul liber și discursul instigator la ură, cum și de ce se utilizează acesta, dar mai ales cum se poate răspunde unui astfel de conținut online.

Citește și:

Cum să-ți crești inteligent afacerea folosind Google și Facebook

15 feluri în care irosești resurse și bani în fiecare zi. Cum schimbi asta
Be the first to comment on "Google îi învață pe tinerii români să recunoască știrile false"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.