Piedone liber în dosarul Colectiv. Instanța i-a anulat și cauțiunea de 1,5 milioane de lei

Share This:

Piedone liber. Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost scos definitiv din dosarul Colectiv (după cum anticipam aici). Tribunalul București a anulat controlul judiciar instituit pe numele fostului edil și a anulat cauțiunea de 1,5 milioane de lei a Direcției Naționale Anticorupție. Piedone ceruse, prin avocatul său, reducerea cuantumului cauțiunii, însă a obținut mai mult decât atât. Asta înseamnă că Piedone e un om liber și scapă de acuzațiile de abuz în serviciu și de fals intelectual în cazul avizării clubului Colectiv. În plus, Piedone își poate păstra mașinile de colecție pe care DNA le-a acceptat ca garanție în schimbul menținerii sale sub control judiciar.

Piedone liber. Cristian Popescu Piedone și-a dat demisia din funcția de primar al sectorului 4 pe 4 noiembrie, în aceeași zi cu premierul de atunci, Victor Ponta. El declarase că a făcut un gest de onoare, dar că nu se consideră vinovat în cazul incendiului din Colectiv. La o lună de la prezentarea demisiei, Piedone a anunțat că se retrage definitiv din viața publică, din cauza procesului în care a fost târât, spune el, fără vreo vină.

Nu-l mai recunoaște lumea pe stradă

După tragedia din Colectiv, fostul edil s-a retras din viața publică și nu a mai ieșit în lume, cum își obișnuise electoratul. Când a anunțat că nu va mai candida la nicio funcție publică și că nu-l mai interesează politica și administrația (4 decembrie 2015), fostul edil a făcut publică și o fotografie care înfățișa un Cristian Popescu Piedone complet schimbat. Alaltăieri, de Bobotează, Piedone a fost la Catedrala Patriarhală pentru a lua agheasmă, obicei pe care îl respectă de 20 de ani. Și atunci era de nerecunoscut. Iată o fotografie a sa, postată pe contul său de socializare.

Credit foto: Facebook Cristian Popescu Piedone

Credit foto: Facebook Cristian Popescu Piedone


Citește și:

Cristian Popescu Piedone arestat pentru 30 de zile

Cristian Popescu Piedone, primarul spectacol

Cum l-a demis justiția „chioară” pe primarul Piedone la presiunea străzii

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.