Regele Mihai, în stare gravă. Nu poate fi mutat la spital

Credit foto: familiaregala.ro

Share This:

Starea de sănătate a Regelui Mihai se agravează de la o zi la alta. Conform ultimelor informații oferite de Casa Regală a României, medicii sunt îngrijorați în legătură cu situația sa și au anunțat familia că transportul la spital nu se poate realiza în acest moment. Regele Mihai se află la reședința sa din Elveția și, în ciuda necesității tratării sale în cadrul unei unități spitalicești, mutarea e un risc prea mare pentru evoluția stării de sănătate.

Familia Regală a oferit azi noi date referitoare la stare de sănătate a Majestății Sale, iar concluzia generală este că aceasta rămâne gravă:

„În zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie, starea generală a Regelui Mihai nu s-a agravat, semnele vitale ale Majestății Sale aflându-se pe o platformă constantă. Medicii au administrat o medicație care să ușureze somnul și respirația. Cu toate acestea, Majestatea Sa continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate. Scăderea accentuată a capacităților fizice și a capacității de comunicare, precum și imposibilitatea de a se deplasa fără ajutor au rămas la același nivel. Regele Mihai este îngrijit la domiciliu cu excepțională competență și cu mare grijă de o amplă echipă medicală. Doctorii evaluează zilnic starea Majestății Sale.

Medicii consideră prea riscantă deplasarea Regelui Mihai de la reședința privată la spital. Ei sunt unanimi în recomandarea ca tratamentul administrat Majestății Sale să se concentreze acum pe prevenirea suferinței și pe păstrarea confortului fizic și psihologic al Suveranului”, se arată în comunicatul transmis presei din România.

În afară de Principesa Moștenitoare Margareta și de Principele Radu, prezența la reședința privată din Elveția va continua să fie limitată doar la fiicele Majestății Sale și la Mitropolitul Iosif (sau trimisul său).

Înalt Preasfinția Sa Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale a fost la reședința din Elveția, în mai multe rânduri, și a dat împărtășanie Regelui Mihai.

Medicii au transmis faptul că Principesa Moștenitoare Margareta poate să se întoarcă în România deocamdată, pentru a-și relua activitățile publice.Be the first to comment on "Regele Mihai, în stare gravă. Nu poate fi mutat la spital"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.