Dacă ai senzații de claustrofobie în propria locuință, atunci înseamnă că a venit vremea să-ți iei una mai mare. 🙂 Da, știu, nu ești Donald Trump, așa că uită sfatul de mai înainte și caută altă soluție. Poate că ar fi bine să mai arunci sau să donezi din lucruri. Sau ai putea găsi interesante aceste 12 soluții de depozitat lucrurile din casă, ca să-ți organizezi mai bine spațiul de locuit.
Când nu mai ai loc nici să te rotești în propria casă, trebuie să iei imediat măsuri pentru a-ți reorganiza spațiul de locuit. În general, cel mai indicat lucru pe care îl poți face e să-ți schimbi obiectele de depozitare cu unele verticale, fiindcă ocupă mai puțin loc în casă.
Alt pont demn de urmat e să profiți la maximum de rafturile pe care le ai la dispoziție și să cauți încă de la început piese de mobilier cu sertare. Să începem cu dormitorul. E un spațiu în care petreci foarte puțin timp (asta dacă nu dormi ca Moș Martin) și în care nu desfășori prea multe activități. Atunci, folosește acest spațiu pentru a depozita chestii.
Pat tapițat cu spațiu de depozitare
Trebuie să ai așa ceva, dacă vrei să scapi de lucrurile de care te lovești în fiecare zi. Nici nu ai nevoie de dulap, deoarece acest pat are suficiente rafturi pentru perne, pilotă și cearșafuri. Dacă mai rămâne vreun locșor disponibil, ai putea să „exilezi” aici hainele de iarnă. Mă rog, nu acum, că e iarnă. Găsești acest pat AICI.
Suport metalic pentru umerașe
După frigider, cred că e primul lucru de care are nevoie un student. Dar, fiindcă frigiderul vine de la mama, atunci acest suport pentru umerașe trebuie să fie prima lui achiziție. Știu oameni care au renunțat la dulapurile clasice din lemn masiv sau MDF pentru a-și crea mai mult spațiu în casă. Astfel de soluții de depozitat hainele se găsesc la orice magazin home&deco, dar mie mi s-a părut că acest suport de umerașe are un raport bun calitate-preț.
Dulap cu oglindă și spațiu de depozitare bijuterii
O piesă de mobilier pentru doamne, care îmbină utilul cu plăcutul. Utilul e că te poți oglindi și plăcutul e că te poți admira în voie la orice oră. 🙂 Produsul se găsește la Praktiker și poate fi cumpărat atât online, cât și din magazinele staționare. Vezi prețul aici.
Suport TV de perete
Nu încape îndoială, un suport pentru montarea pe perete a televizorului plat (LCD sau plasmă) e o alegere inspirată. Mi-am pus și eu televizorul Samsung pe perete în dormitor, însă am făcut o alegere greșită. Am montat suportul, am pus televizorul și, când am vrut să-l bag în priză, bagă-l dacă poți. Spațiul dintre perete și televizor era atât de mic încât nu puteam conecta ștecherul la priză. De aceea vă recomand un suport flexibil, rezistent, de la Hama. Vezi prețul aici.
Organizator de pantofi
Eu am nevoie de așa ceva, căci sunt un împrăștiat. Dar pot să bag mâna în foc că și multora dintre voi le trebuie așa ceva. Dacă vă plac corpurile confecționate din lemn, dar care să nu ocupe mult spațiu, atunci aceasta este una dintre cele mai bune soluții: organizatorul de pantofi de la Jysc.
Suport pentru șampon și balsam
Băile românilor sunt, în general, mici. Nu mă adresez celor care stau la vilă, nici lui Radu Mazăre. Ăsta își parcheză barca direct în sufragerie. Vă dați seama cum arată baia lui? În fine. Pentru aceia dintre voi care nu au o baie ca a lui Mazăre există soluții de depozitat prosoapele și flacoanele de șampon care nu ocupă mult spațiu. Cum este și acest dispozitiv, montat sub chiuvetă. Genială alegere. Vezi aici cât costă.
Cuier pentru duș
Și Ikea are ceva frumos pe site și mă refer la acest cuier pentru săpun și șampon care se agață direct de bateria de duș. Aruncă un ochi AICI.
Taburet cu spațiu de depozitare
După părerea mea, piesele de mobilier de acest gen nu ar trebui să lipsească din nici o sufragerie. Taburete din astea pot fi folosite și în bucătărie, căci au cel puțin două întrebuințări. Păi poți să stai pe ele și poți depozita tona aia de pungi și sacoșe, că oricum nu le găsești niciodată locul ideal. Kika are o ofertă la taburetul cu spațiu de depozitare, iar prețul e ok. Vezi AICI despre ce e vorba.
Toți căutăm cele mai bune soluții de depozitat hainele, cărțile, pantofii. Dar ce ne facem cu jucăriile. Există idei, iar mie îmi place propunerea Ikea de organizat spațiul de joacă al copiilor. Cutiile de depozitat jucăriile imaginate de designerii suedezi sunt extraordinare, deși cam scumpuțe. Dar, dacă vrei ceva cu gust și care să dureze în timp, atunci merită efortul. Vezi cât costă.
Mergem la bucătărie, unde mie îmi place să petrec mult timp. Mă lovesc mereu de cratițele, oalele și capacele lor. Nu le găsesc niciodată loc pe blatul din bucătărie atunci când gătesc două preparate simultan. Am văzut într-un filmuleț de pe youtube cum îți poți face singur un organizator de capace, simplu și fără costuri. Dacă nu te coafează această soluție, atunci află că există și de cumpărat așa ceva. Detalii despre organizatorul de capace găsești AICI.
Suport pentru pahare
Una dintre cele mai bune soluții de depozitat paharele cu picior e să le suspenzi de mobilierul din bucătărie. Există suporturi care se prind în șuruburi, suporturi care se lipesc, suporturi care se atașează pur și simplu de o poliță. Alege varianta care ți se potrivește și o să-ți creezi o atmosferă de bar în propria bucătărie. Am găsit o variantă de suport din inox la eMAG (vezi aici prețul) și o alta, tot din inox, la Mobexpert (vezi aici prețul).
Suport magnetic pentru cuțite
E plăcerea mea vinovată. Și cuțitele, și suportul. E o soluție foarte bună pentru a depozita toate cuțitele pe care le ai în bucătărie, fără riscul de a le rătăci. Suportul se prinde în două șuruburi, pe perete. Detalii AICI. Dacă vrei un pachet complet, format din suport magnetic și șase cuțite, atunci aruncă un ochi pe setul ăsta!
Borcane pentru condimente cu magnet
Până nu demult îmi țineam condimentele în plicurile lor. Știți condimentele alea, la plic, nu? Le desfăceam, turnam în tocană, apoi le aruncam la loc în dulap. O dată pe lună trebuia să fac curat, că era plin de boia, cimbru uscat, piper negru și toate alea. Apoi mi-am luat borcane cu filet, de la Ikea. Sunt frumoase, dar sensibile, dovadă că am spart patru. Poate că a venit timpul să aleg inteligent. Recipientele astea cu magnet se lipesc de frigider. Și nici nu costă mult.
Ți-au plăcut ponturile? Dă-le mai departe, nu ține totul pentru tine!
Leave a comment