Disclaimer: nu sunt un admirator al Gabrielei Firea (cei care mă cunosc și citesc acest blog știu asta), dar am încetat de mult să mă mai extaziez după alegeri. Totuși, am mai semnat un cec în alb: Nicușor Dan.
Alegerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, după o prezență mediocră la vot a provocat o emulație incredibilă în online. Păstrând proporțiile, cred că acum trăim iar seara de 16 noiembrie 2014, când Klaus Iohannis a fost confirmat, de exit-poll-uri, în funcția de președinte al României.
Cred că este ceva greșit în această emulație, deși mulți dintre noi nu ne putem ascunde satisfacția că PSD a mai înregistrat o înfrângere. Dar, oare, așa să fie?
Iată 8 mituri despre alegerea lui Nicușor Dan care circulă în mediul online sau care au fost inoculate bucureștenilor!
Apa caldă o să curgă la robinete din 28 septembrie
Am citit în ultimele săptămâni tot felul de aberații de campanie, de genul: „Dacă vrei apă caldă la robinet, votează Nicușor Dan”. Pe bune? Chiar își închipuie cineva că marea problemă a sistemului de termoficare din Capitală va fi rezolvată în 28 septembrie? Sau crede cineva că Nicușor Dan poate să schimbe 500 de kilometri de conducte ruginite în fiecare an? Pentru ca la final de mandat să avem toată rețeaua nouă? Vă spun eu: nu poate, și o să vedeți mai jos de ce.
Toate proiectele importante ale lui Nicușor Dan vor fi aprobate
Modernizarea sistemului de termoficare al Bucureștiului este un proiect grandios. Pentru ca orice investiție care îl vizează să treacă de marele Consiliu, e nevoie de votul a două treimi dintre consilieri. Dacă PSD își adjudecă mai mult de 33% dintre locurile acestui for decizional, păi atunci adio proiecte, domnule Nicușor Dan! PSD te va sabota și te va săpa ca să le arate bucureștenilor că ești un primar incapabil.
Nicușor Dan nu are favoruri de returnat
Greșit! Nicușor Dan datorează victoria din alegerile locale multor oameni influenți, iar aceștia vor face coadă la ușa lui pentru a-și cere tainul. Primii care vor veni cu pretenții sunt „partenerii” de la USR-Plus și PNL. Altfel, toți niște oameni de ispravă.

Traficul auto nu va mai fi o problemă în București
Traficul auto va fi mereu o problemă în București, iar asta din mai multe motive. În primul rând fiindcă arterele de circulație și intersecțiiile nu au fost gândite încă de la început pentru aceste vremuri. Asta spune totul despre viziunea „arhitecților” și „urbaniștilor” lui Ceaușescu.
În al doilea rând, nici în zilele noatre nu s-a făcut mare lucru pentru aducerea la zi a marilor bulevarde, coroborată cu instituirea de sensuri unice, sensuri giratorii etc.
În al treilea rând, ani la rând s-a investit în proiecte inutile (vezi actualul pod Ciurel). S-au risipit bani pe soluții tehnice depășite de realitatea vremurilor pe care le trăim. În al patrulea rând, nu s-a decurajat, ba s-a chiar încurajat, importul de mașini rulate din afară. Soluție care a dus la supraaglomerarea străzilor.
Nu oricine trebuie să conducă o mașină, dar oricine ar trebui să folosească mai mult mijloacele de transport alternative pentru călătorii în interiorul orașului.
În al cincilea rând, acest oraș nu a fost niciodată prietenos cu bicicletele și scuterele, ba a fost mereu periculos pentru oamenii care le-au folosit.
Mai sunt 4 (dă pagina)
Super articolul, big like!