Aberația zilei: Robert Negoiță scoate la licitație parcările dintre blocuri

Robert Negoiță, un primar-milionar care are câte șapte locurui de parcare pentru fiecare mașină pe care o deține

Share This:

Sectorul 3 din București nu are suficiente locuri de parcare pentru posesorii de mașini care locuiesc în el. Asta știu toți locuitorii acestui sector. Dar ceea ce nu știu ei, este că primăria nici nu vrea să le amenajeze tuturor locuri în care să-și lase autoturismele. Pe modelul „ai mașină, atunci plătește, prostule”, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a instituit o nouă practică în administrația publică locală. Ce face edilul? Scoate la licitație parcările dintre blocuri (de reședință), iar cine dă mai mult, va primi unul.

Ar trebui să acceptăm ideea că protecție socială facem pentru transportul în comun, pentru reabilitarea termică, pentru învățământ, sănătate, încălzire, dar nu pentru mașini. Să știți că eu nu cunosc nici o țară civilizată care să facă protecție socială pe mașini”, a declarat primarul Negoiță, în fața consilierilor locali.

Ca să înțelegeți mai bine, amenajarea de locuri de parcare de reședință, cu plată, înseamnă pentru primarul-milionar protecție socială. Parcările dintre blocuri sunt un lux.

Să revenim la licitație. Primăria a lansat în dezbatere publică un regulament care vizează scoaterea la licitație a locurilor de parcare de reședință pentru care se bat mai mulți locatari ai aceluiași bloc. Adică, dacă un vecin de-ai tăi vrea același loc de parcare pe care ai pus tu ochii, primăria va atribui acel loc celui care plătește mai mult, în urma unei licitații publlice. Cel care va pierde licitația nu are decât să parcheze aiurea, ca să-i ridice mașina hingherii lui Robert Negoiță. Foarte bine lucrat! Marfă, nene! Administrație ca la carte.

Prețul de pornire al licitației va fi tariful stabilit de Consiliul General în fiecare an. Procedura de licitație se va organiza nominal pentru fiecare loc de parcare situat în parcarea de reședință. Nu pot participa la procedura de atribuire persoanele fizice care nu pot dovedi domiciliul/rezidența în imobilele arondate parcării de reședință respective”, se arară în proiectul de regulament.

dacris.net

Stai așa, că nu e tot! După ce ai plătit ca nebunu, naiba știe cât, că așa e la licitație, unii exagerează, nu-ți poți folosi când vrei parcarea. Conform primarului Robert Negoiță, care e inițiatorul acestui regulament (idiot), alți cetățeni cu mașini îți pot folosi locul de parcare de reședință, între orele 8.00 și 16.00, dacă acesta este liber. Da, e o idee bună, dar parcă nu făceam protecție socială. Și dacă mă duc până la supermarket și mă întorc în 30 de minute și găsesc parcarea ocupată, pe cine înjur?

De la ora 16.00 până la ora 8.00, locul de parcare aparține exclusiv celui care deține autorizația de parcare”, se arată în document.

Mai bine ai arunca un ochi pe regulamentul scos în dezbatere publică de Primăria Sectorului 3, pentru a înțelege de ce se scot la licitație parcările dintre blocuri.

Citește și:

Doamnă Firea, faceți ceva și pentru noi!

Te invit să plantezi un copac! Promit că nu o să te doară
Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.