Actorul și muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit. A făcut infarct

credit foto: adevarul.ro

Share This:

Actorul și muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineață la ora 6.00, în urma unui infarct. Medicul Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD București, a declarat că decesul a survenit în locuința acestuia din Capitală. Un echipaj de salvare a fost chemat acasă la actor pentru a-i aplica metodele de masaj cardiac. A fost zadarnic. Artistul nu a mai putut fi salvat. Ioan Gyuri Pascu avea doar 55 de ani. În 2010 a suferit un accident vascular cerebral, care i-a atras o paralizie la partea stângă a feței. În acele momente a crezut că și-a încheiat carierea.

El s-a remarcat în grupul umoristic Divertis, în 1987. Însă Pascu a început să cânte încă din 1977 muzică pop, rock, blues și chiar reggae. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, și este un critic al radioului comercial românesc.

Ioan Gyuri Pascu a murit după ce medicii s-au chinuit vreme de 45 de minunte să-l salveze. În ultima perioadă el se retrăsese din viața publică din cauza stării de sănătate.
Pe lângă activitatea de la Divertis, Ioan Gyuri Pascu a mai jucat în filme de lung metraj precum O vară de neuitat – în regia lui Lucian Pintilie; în Occident – regizor Cristian Mungiu. A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum Take, Ianke și Cadîr, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele.

A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 și Pro TV. A fost, pentru o scurtă vreme, jurnalist sportiv și comentator de sport. A scris și cărți de spiritualitate și pentru copii. Ioan Gyuri Pascu a murit, însă a avut întotdeauna lângă el familia sa deosebită.

Be the first to comment on "Actorul și muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit. A făcut infarct"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.