Afacere cu iz penal în plină pandemie. Ce a pățit un american care a golit magazinele de dezinfectant

Matt Colvin. Credit foto: www.wrcbtv.com

Share This:

În timp ce unii găsesc cu greu produse de strictă necesitate în această grea perioadă de pandemie, un american cu spirit întreprinzător a pus la cale un plan îndrăzneț pentru a se îmbogăți pe spinarea celor mulți.

UPDATE: Bărbatul este cercetat de procurori

Într-o declarație publică, procurorul general al statului Tennessee, Herbert Slatery III, a explicat că a fost demarată cercetarea penală pe numele celor doi frați Colvin. Acesta a precizat că astfel de practici nu sunt tolerate în vremuri de criză precum aceasta.

Mesajul său a fost preluat de procurorul general al statului Kentucky, Daniel Cameron, care s-a declarat de acord cu omologul său.

„Acestea sunt vremuri în care ar trebui să ne concentrăm pentru a-i ajuta pe vecinii noștri, nu pentru a profita de pe urma lor. Nu vom tolera acțiunile egoiste care pun sănătatea locuitorilor din Kentucky în pericol și sunt recunoscător că parteneriatul cu procurorul general Herbert Slatery va pune capăt acestei scheme dăunătoare”, a spus acesta, citat de USA Today.

Tânărul, originar din Chattanooga, Tennessee, a colindat magazinele din tot statul, ba chiar și din alte state, și a cumpărat toate sticlele cu dezinfectant de mâini pe care le-a putut găsi. A făcut peste 2.000 de kilometri prin Tennessee și Kentucky pentru cumpăra totul la preț redus.

Aventura lui a început la 1 martie 2020, când în SUA a fost declarat primul om decedat de coronavirus. Ajutat de fratele său, Matt Colvin a încărcat dubița familiei cu soluții dezinfectante și șervețele antibacteriene pe care le-a listat pe Amazon pentru vânzare, scrie New York Times. A strâns peste 17.700 de produse dezinfectante, din care spera să se îmbogățească.

În primă fază a urcat pe site 300 de produse, care s-au vândut instantaneu, la prețuri cuprinse între 8 și 70 de dolari bucata. Prețurile sunt de câteva ori mai mari decât cele din magazine.

Însă, planul său nu a funcționat, fiincă cei de la Amazon și-au dat seama că au de a face cu speculă cu produse de strictă necesitate în plină pandemie de coronavirus. Marfa sa a fost delistată și vânzarea a fost blocată.

A fost o mare șfichiuială. De la a fi într-o situație în care mi-aș fi putut pune familia într-o situație financiară bună la ce naiba voi face cu toate astea?”, a declarat Matt Colvin pentru sursa citată.

Mari magazine online precum eBay și Walmart au depistat sute de astfel de comercianți care încearcă să facă profit profitând de situația tensionată în care se află sistemul medical. În spitalele din SUA măștile sanitare, dezinfectanții și alte echipamente necesare protejării staff-ului medical au fost raționalizate.

Fiindcă nu mai are unde să-și vândă produsele dezinfectante, tânărul american se gândește foarte serios să le doneze celor aflați în nevoie.

Însă, Matt Colvin și fratele său, Noah, sunt acum țintele atacurilor virulente și ironiilor în mediul online. Oamenii care nu au mai găsit produse dezinfectante în magazine spun că ei ar trebui să fie judecați pentru ce au făcut.

Nici la noi lucrurile nu stau altfel. Produsele dezinfectante se vând pe site-uri la prețuri de două-trei ori mai mari decât înainte de această pandemie de coronavirus.

Dacă la începutul crizei, mulți comercianți care vindeau prin eMAG au listat produse la suprapreț, acum stocul de produse dezinfectante e aproape gol.

Be the first to comment on "Afacere cu iz penal în plină pandemie. Ce a pățit un american care a golit magazinele de dezinfectant"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.