Domnule candidat, posibil primar, vreau să știi că am fost la vot. Pentru că așa mi-ai zis, că trebuie să-mi fac datoria. Pentru că așa e firesc. Fiindcă e dreptul meu să-ți spun ce vreau să faci pentru mine. Pentru că o dată la fiecare patru ani am șansa să-mi aleg singur drumul și să sper la mai bine. Consideră că te-am angajat să-mi reprezinți interesele și că salariul pe care îl vei lua ți-l virez, lună de lună, ca să-ți faci treaba. Țin să te anunț că eu mi-am făcut datoria față de tine și față de țară. Mi-am plătit la timp taxele și mă străduiesc să respect regulile pe care mi le impui. Nu arunc gunoaie la întâmplare, ba le și colectez separat, și am un comportament exemplar în societate. Nu parchez pe locul altuia, deși nu ne-ai creat tuturor condiții decente pentru a ne lăsa mașinile. Ți-am cerut o autorizație pentru a împărți pliante pe stradă, am și plătit taxă pentru asta. Deși au trecut trei ani de atunci, nici acum nu am primit răspuns la cererea mea. Cum mai poți îndura impostura și incompetența din administrația locală pe care vrei s-o conduci?
Când te caut la muncă vinerea, la orele prânzului, aflu cu stupoare că ziua ta de lucru s-a terminat. Păi se poate, dom’ primar? Ai program de lăuză? Pentru binele familiei mele, lucrez câte zece ore pe zi. Nu tu m-ai adus într-o astfel de situație, dar de ce trebuie să mai petrec o oră sau două la serviciu ca să pot evita ambuteiajele din trafic, de care am parte zilnic în drumul meu spre casă? Tu pe ce șosele circuli cu mașina? Pe aceleași, bănuiesc, dar te scoți de fiecare dată, căci ai girofar. A propos de șosele. Mergi la stomatolog? Probabil destul de des, fiindcă altfel ai înțelege că un asfalt de calitate n-ar mai necesita atâtea plombe de mântuială.
Respect investițiile pe care le faci în folosul meu și al comunității, dar m-ai întrebat și pe mine cum vreau să-mi cheltuiești banii? Aștept de 20 de ani să rezolvi problema oamenilor evacuați din casele naționalizate, dar de când ești la primărie n-ai construit un bloc. Mi-ai zis că nu ai bani în buget, dar pentru panseluțe de unde ai avut?
Alegeri locale 2016. Pentru că am dreptul ăsta, vreau să inițiez un proiect de hotărâre de consiliu. Ce ar fi să desființezi serviciul de Poliție Locală, acest instrument de „hingherit” mămăițele care vând pătrunjel în piețe? Nu-mi vine în minte o instituție mai inutilă decât asta. Te întrebi de ce? Pot să-ți răspund. Fiindcă până acum Poliția Locală n-a fost altceva decât firma ta de pază. Bodyguarzi plătiți din bani publici. Te-au slujit pe tine, nu pe mine. Și nu pot să accept asta.
Vreau să mă pot plimba cu bicicleta în orașul meu, fără să-mi fie teamă că va da vreun șofer peste mine. Ți-am ascultat sfatul și utilizez tot mai des acest mijloc de transport. Fiindcă e nepoluant, mă ajută să mă strecor în trafic și pot evita semafoarele. Nu pot evita și mârlanii, dar tu poți să-mi creezi condiții să nu interacționez cu ei.
Vreau să ții minte un lucru, dom’ primar. Îmi ești dator! Dator grupa mare. Știu, vei spune că ai nevoie de cel puțin două mandate pentru a-ți îndeplini promisiunile electorale. Sunt de acord. Dar ce-ar fi să te achiți de toate datoriile încă din primul mandat? Și o să mai văd dacă meriți încă unul.
Alegeri locale 2016. Acest articol este o dedicație pentru toți aspiranții la fotoliul de primar din România. Deși nu m-am consultat cu toți alegătorii din țară, cred că cei mai mulți dintre ei se regăsesc în cele de mai sus.
Cum a votat România la alegerile locale 2016
Stiripesurse.ro a dat primele rezultate exit-poll de la alegerile locale 2016. Deși astfel de informații sunt interzise în presă, site-ul și-a asumat acest risc și a prezentat cum s-a votat în București până la ora 12.00. Iată rezultatele:
Gabriela Firea: 47%; Nicușor Dan: 21%; Cătălin Predoiu: 15%; Robert Turcescu: 4%.
Dragă alegătorule, nu te sfătuiesc să te lași influențat de aceste cifre. Mergi la vot! Nu te descuraja, chiar dacă ți se spune că favoritul tău nu se află printre fruntași! Aceste procente se dau tocmai pentru a-i determina pe alegători să nu mai spere în revenirea celor din coada listei. Trebuie să știi că la aceste alegeri orice vot conteză, căci nu va mai fi un al doilea tur de scrutin. Un candidat poate câștiga alegerile și dacă are un vot în plus față de cel de-al doilea clasat, chiar dacă nu a întrunit 51% din totalul voturilor exprimate.
Bucureștiul, cea mai slabă prezență la vot. La ora 17.40 votaseră doar 23,5% din alegători. Verifică AICI, în timp real, cum se mișcă românii la votare!
Județe fruntașe: Giurgiu – 48%, Teleorman – 47%, Olt – 48%, Vâlcea – 46%, Dâmbovița – 45%.