Am fost la cea mai tare expoziție aeronautică și te provoc să mergi s-o vezi și tu

Share This:

Spațiul, ultima frontieră. Să fie adevărat, oare? Tot ce știm acum despre ceea ne înconjoară se datorează unor oameni geniali care și-au imaginat, cu mult timp înaintea noastră, lucruri care n-au existat în lumea lor. Așa că, de ce să susținem că adevărul se limitează la ce știm în prezent? Dacă ai întrebări existențiale despre spațiu și timp, atunci cele mai pertinente răspunsuri, pe care le poți obține absolut gratuit, se găsesc de mâine într-un singur loc. Centrul comercial Sun Plaza va găzdui până la 8 octombrie una dintre cele mai reușite expoziții pe care le-ai văzut în viața ta.

Zborul și spațiul n-au fost niciodată mai aproape de omul simplu cum vor fi de marți, 1 august, grație ABOVE and BEYOND, o expoziție aeronautică și spațială fără egal. Evenimentul de senzație e prezentat de Boeing și realizat în colaborare cu NASA și Muzeul de Aeronautică Smithsonian din Washington. Peste 3,5 milioane de oameni din întreaga lume au vizitat deja această expoziție aeronautică și nu puțini sunt cei care au învățat mai multe lucruri despre zbor și spațiu decât și-au imaginat că ar fi putut fi posibil.

Dorința supremă a oamenilor străvechi, zborul, care în cazul multora dintre cei moderni nu s-a materializat nici măcar acum, se poate împlini. Cei care vor vizita centrul comercial vor putea testa pe simulator zborul la bordul unor avioane supersonice, dar vor putea înțelege și cum zboară păsările și ce au învățat oamenii de la ele; își vor putea proiecta și testa propriul avion supersonic și vor putea ieși din atmosfera Pământului, virtual firește, cu ajutorul unor lifturi; pot pilota o dronă în mijlocul unui uragan pentru a colecta date despre dinamica furtunii, însă vor putea afla cum au fost posibile misiunile spațiale și cât de aproape este omenirea de colonizarea altor planete.

Această expoziție aeronautică interactivă este rodul muncii unor specialiști din domenii diferite, inclusiv experți în aviație și în domeniul aerospațial, specialiști în istorie sau arhive, precum și ingineri si designeri. Expoziția ABOVE and BEYOND a mai fost prezentată în Muzeul Național de Aer și Spațiu „Smithsonian” (Washington DC), în Centrul Științific „Saint Louis” (Missouri), precum și în Muzeul Maritim Național (Londra) sau în Centrul Scitech (Arabia Saudită).
Expoziția, organizată în cinci galerii dotate cu zeci de ecrane interactive, ocupă 578 de metri pătrați, la etajul I al centrului comercial Sun Plaza. Cei care îi vor călca pragul până la 8 octombrie vor avea parte de demonstrații interactive ale inovației aviatice fără precedent, de la primele zboruri motorizate până la cele mai noi inovații de pe Pământ și din spațiu. Accesul este gratuit.

Ce experiențe te așteaptă la această expoziție aeronautică!

Digital Timeline: Un ecran interactiv arată vizitatorilor calendarul cu inventatorii și invențiile care au transformat lumea prin zbor.

Beyond the limits: Un spațiu circular introduce vizitatorii în centrul expoziției. Ei beneficiază de o experiență senzorială complexă – urmăresc un video de trei minute la o rezoluție uluitoare, cu sunet surround.

Spread Your Wings: Experiență de zbor în grup, unde, cu ajutorul tehnologiei bazate pe senzori de mișcare și grafică video, vizitatorii se transformă în păsări virtuale. Aceștia explorează forțele zborului – ridicare, greutate, împingere și tragere – în timp ce se înclină să ia direcția sau dau din aripi ca să zboare.

Take Flight!: Modele 3D virtuale ilustrează inovațiile cheie și știința din spatele lor. Vizitatorii aleg un model din șase aparate (balon, aeroplan, avion, rachetă etc) și apoi zboară cu el și află cum funcționează.

Full Throttle: Principiile aerodinamicii sunt folosite de vizitatori ca să deseneze virtuale avioane de vânătoare. Apoi, vizitatorii se pot întrece într-o competiție de viteză în zbor.

Shock Waves: Permite vizitatorului să testeze un tunel aerodinamic.

Elevator to Space: Vizitatorii se înalță către orbita Pământului într-un lift spațial din viitor – în timpul urcării vor vedea imagini din spațiu care le vor tăia respirația și le vor fi afișate informații despre presiunea atmosferică, temperatura aerului, altitudine. Chiar înainte de întoarcerea pe Pământ, și mai multe ferestre se deschid pentru a oferi o vedere panoramică asupra Pământului, pentru ca apoi să urmeze o coborâre cu toata viteza.

Marathon to Mars: Realitatea augmentată le oferă vizitatorilor șansa de a experimenta zborul către Marte.

Future Spacecraft: Vizitatorii vor putea vedea primii care sunt inovațiile cu ajutorul cărora spațiul va deveni accesibil pentru toată lumea.

The Light Stuff: Cu ajutorul unui test de rezistență (cu ciocanul) vizitatorii vor descoperi de ce materialele compozite, ușoare și rezistente, ajută avioanele să zboare mai departe cu mai puțin combustibil.

Space Junk: Vizitatorii au un timp limită în care trebuie să găsească soluții pentru eliminarea deșeurilor spațiale.

RoboFlyers: Vizitatorii lansează proprii lor roboți zburători.

Smart Skies: O prezentare scurtă arată cum tehnologiile inteligente vor transforma aerul spațial. Vizitatorii descoperă inovații care reduc poluarea, îmbunătățesc traficul aerian și reduc întârzierile avioanelor cauzate de vreme.

Vizionare plăcută!
Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.