Andre Rieu la București: „Am plâns cu voi, am suferit cu voi, nu puteam sta deoparte. Ne vedem, din nou, în iunie!”

Credit foto: Roberto Sălceanu/Click!

Share This:

Andre Rieu la București. Cel mai titrat violonist al momentului, „olandezul cântător” Andre Rieu, a fost premiat vineri de reprezentanții Primăriei București, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Hanul Gabroveni. Rieu a primit titlul de ambasador onorific al Bucureștiului, pentru momentele unice pe care le-a oferit publicului în luna iunie a acestui an, dar și pentru gestul înduioșător de a zbura până în capitală pentru a-și exprima compasiunea și solidaritatea față de victimele din clubul Colectiv.

Distincția i-a fost acordată de primarul general interimar Răzvan Sava, care i-a mulțumit pentru sentimentele de prețuire pe care le are față de poporul român. Sentimentul este reciproc. Iată ce a declarat artistul.

Andre Rieu e ambasador onorific al Bucureștiului. Distincția i-a fost acordată de primarul general interimar Răzvan Sava. Credit foto: Roberto Sălceanu/Click!
Andre Rieu e ambasador onorific al Bucureștiului. Distincția i-a fost acordată de primarul general interimar Răzvan Sava. Credit foto: Roberto Sălceanu/Click!

Am 66 de ani și m-am îndrăgostit din nou. M-am îndrăgostit de România. Am colindat toată lumea, dar primirea pe care am avut-o aici a fost incredibilă. Am fost la Praga, la Viena, la Budapesta și în concertele mele din aceste orașe i-am întrebat pe spectatori de unde vin, din ce țări. Am fost surprins să constat că jumătate din ei spuneau că vin din România. Și atunci m-am întrebat: ce e, domnule, cu România asta?

Am cerut echipei să facă toate demersurile să mergem acolo. Îmi amintesc că nu am găsit o sală de spectacole potrivită pentru acest eveniment (a propos, domnule primar, ar trebui să construiți una – îi spune lui Răzvan Sava), așa că am ajuns să concertăm în Piața Constituției.

Câțiva membri ai staffului meu mi-au zis că sunt nebun să car tot echipamentul până la București, că sigur voi da faliment. Dar nu a fost așa. Am susținut aici șapte spectacole, însă n-au fost unele oarecare, ci cele mai bune spectacole din viața mea”, a spus violonistul.

Pe 7 noiembrie, Rieu a depus un buchet de flori în fața clubului Colectiv. A rămas marcat pe viață de tragedie. Credit foto: adevarul.ro
Pe 7 noiembrie, Rieu a depus un buchet de flori în fața clubului Colectiv. A rămas marcat pe viață de tragedie. Credit foto: adevarul.ro

La începutul lunii noiembrie, Rieu a venit în București pentru a aprinde o lumânare în fața clubului Colectiv, în memoria tinerilor care și-au pierdut viața în incendiu. Atunci a anunțat că va lansa un DVD cu concertul de la București. Toți banii rezultați din vânzarea DVD-urilor vor fi donați familiilor care au suferit de pe urma incendiului din Colectiv.

Concertul de la București poate fi cumpărat în format DVD din orice magazin Carrefour din țară, la prețul de 49,90 de lei. Înainte de a pleca spre un centru comercial, unde era așteptat de fani la o sesiune de autografe, artistul a acceptat să-mi răspundă la câteva întrebări. Iată ce mesaj transmite violonistul românilor.

De ce v-ați implicat în această campanie umanitară după tragedia din clubul Colectiv? Ce vă leagă de țara noastră și de locuitorii ei, de ați decis să faceți acest gest frumos?

E așa de multă căldură aici. M-am simțit extraordinar venind în România. Tragedia din acel club m-a mișcat profund. Am plâns cu voi, am suferit cu voi, nu puteam rămâne indiferent. Cred că toată lumea trebuie să se implice. Dacă nu o faci în astfel de situații, înseamnă că nu exiști. Eu aveam pregătit DVD-ul cu concertele de la București  și mi-am zis că asta trebuie să fac pentru a-mi arăta solidaritatea față de familiile celor dispăruți”.

Vreau să vă întreb despre ură. Cum ar trebui să reacționăm noi oamenii simpli în fața actelor barbare de terorism care, iată, îndoliază națiuni. Ce poate face muzica în acest caz?

Ura e ceva cumplit. E un cuvânt pe care eu nu-l cunosc, nu urăsc pe nimeni. Cred că, muzician fiind, muzica e cel mai bun mod de a rezolza astfel de conflicte între popoare și civilizații. Și umorul, de asemenea. Să nu uităm să râdem mai mult, căci râsul ne poate salva”.

Când reveniți în București cu un nou spectacol? Aveți foarte mulți susținători în România.

Sunt foarte onorat să aflu că am atâția fani în această țară. Sigur că revenirea la București era în plan de multă vreme și, deși ar fi trebuit să fie un secret, acum mă văd nevoit să vă confirm că ne revedem anul viitor în iunie. Nu am stabilit cu echipa mea în ce parte a lunii vom cânta din nou aici”.
2 Comments on "Andre Rieu la București: „Am plâns cu voi, am suferit cu voi, nu puteam sta deoparte. Ne vedem, din nou, în iunie!”"

  1. Ma bucur nespus de mult pentru revenirea lui Andre Rieu, in Romania ,an luna „IUNIE”……!
    Voi fii prezenta , voi ocupa de data aceasta, un loc pe scaun cat mai aproape de scena…..!

  2. Armin Van Buuren | 16 decembrie 2015 at 17:16 | Răspunde

    Un geniu al muzicii clasice! Te iubim Andre pentru tot ceea ce faci!
    Abia asteptam sa revii! Respect en Eer, ANDRE RIEU!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.