ANRE obligă furnizorii de energie electrică să reducă prețul la curent. Reacția Enel

Credit foto: Luca Nardone/Pexels.com

Share This:

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a emis un ordin prin care obligă furnizorii de energie electrică să reducă prețurile. E vorba de prețurile practicate în contractele de serviciu universal. Reducerea trebuie aplicată până când consumatorii aleg o ofertă de pe piața concurențială de energie electrică. Conform Ordinului nr. 5/2021 al ANRE, consumatorii se bucură de această facilitate până la sfârșitul lunii iunie 2021.

După această dată, cei care nu au ales o ofertă de pe piața liberă vor plăti prețul stabilit de furnizor în regim de serviciu universal. Însă fără reducerea prevăzută în acest ordin.

Reprezentanții Enel Energie și Enel Energie Muntenia au explicat că oferă acestă facilitate abonaților lor până la 30 iunie 2021.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia le oferă clienților casnici aflați în piața serviciului universal prețuri reduse. Ele sunt valabile până când aceștia aleg o ofertă pe piața concurențială, dar nu mai târziu de sfârșitul lunii iunie 2021. Atât în această perioadă, cât și ulterior, clienții vor putea decide dacă optează pentru una dintre ofertele disponibile pe piața liberă. Sau dacă rămân pe piața serviciului universal”, spun reprezentanții celor două companii într-un comunicat de presă.

Ce opțiuni ai dacă ești sau vrei să fii client Enel

Conform prevederilor Ordinului ANRE, reducerea comercială se va aplica prețului pentru serviciul universal. Asta înseamnă că, în final, clientul va plăti o factură mai mică, echivalentă prețului la energia activă din oferta concurețială Enel Simplu Anual, valabilă în prezent.

Pentru a alege una dintre ofertele Enel Energie și Enel Energie Muntenia din piața concurențială, clienții pot face totul online, de la contractare la facturare, accesând https://contract.enel.ro/. Ca alternativă, clienții au opțiunea de a merge la oricare dintre magazinele Enel, inclusiv pe baza unei programări telefonice la numărul de call-center 021.9977, tasta 5, pentru a economisi timp și a minimiza riscurile din această perioadă”, se mai arată în comunicat.

Furnizorii de energie electrică din portofoliul Enel anunță că aproape 75% dintre clienții casnici sunt deja pe piața concurențială. Mai exact 2,1 milioane din aproximativ 2,9 milioane de consumatori.

Citește și: De ce să alegi o ofertă de energie electrică de pe piața concurențială și câți bani vei plăti lunar dacă rămâi „consumator captiv”

1 Comment on "ANRE obligă furnizorii de energie electrică să reducă prețul la curent. Reacția Enel"

  1. Este bine de stiut, multumesc pentru informatie!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.