Anunțul care dă speranță: un român de 71 de ani, grav bolnav, s-a vindecat de COVID-19

Credit foto: Vlad Chețan/Pexels

Share This:

Felul în care noul coronavirus afectează fiecare orgasism în parte este încă un mister pentru medici. Anunțul pe care multă lume îl aștepta vine de la Suceava, unde un pensionar diagnosticat cu coronvirus, dar suferind și de o altă boală gravă, a fost declarat vindecat de COVID-19.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Prefecturii Suceava printr-un comunicat de presă.

„Până la data prezentului comunicat, la nivelul judeţului au fost testate 131 de persoane, iar pentru 129 dintre acestea rezultatul a fost negativ. Astăzi a fost confirmat la nivelul judeţului Suceava un al doilea caz de infecţie cu noul coronavirus, primul caz, înregistrat în judeţ, fiind vindecat”, se arată în comunicat.

Bătrânul, înregistrat ca pacientul cu coronavirus numărul 6, se întorsese din Lombardia, Italia, la data de 28 februarie 2020. A intrat în țară pe la punctul de frontieră Nădlac, cu autocarul, fără a avea simptome.

La 2 martie, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava cu febră și frisoane. A fost diagnosticat cu coronavirus și transferat la clinica de boli infecțioase a Spitalului Județean Iași.

Pensionarul a adus virusul din Italia, unde se dusese pentru a se trata de o boală cronică gravă. Acum el este declarat vindecat și poate oferi medicilor răspunsuri importante în legătură cu șansele pe care le au persoanele de peste 70 de ani infectate cu noul coronavirus.

Până acum, medicii erau convinși că bătrânii, bolnavi și cu sistemul imunitar slăbit, nu au nici o șansă în fața virusului.

Credit foto: Vlad Chețan/Pexels

Be the first to comment on "Anunțul care dă speranță: un român de 71 de ani, grav bolnav, s-a vindecat de COVID-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.