Avarie Eroilor 2. Lucrările de consolidare a terenului surpat sunt aproape de final. Cum arată acum zona

Așa arată acum asfaltul pe bulevardul Eroii Sanitari, exact în zona unde în decembrie pământul s-a surpat. Foto: danbrumar.ro

Share This:

Cu două zile înainte de expirarea termenului-limită pentru darea în folosință a asfaltului de la Eroilor 2, zona de la metrou începe să revină la forma de dinaintea avariei de proporții din luna decembrie. Atunci, terenul de sub bulevardul Eroilor s-a surpat, în urma unei intervenții prost calculate a utilajului de foraje Varvara. Două imobile de pe bulevardul Eroii Sanitari, situate la intersecția cu bulevardul Eroilor, au fost afectate și au necesitat lucrări de consolidare. Nu mai puțin de 14 locatari au fost cazați la hotel aproape trei luni pe durata lucrărilor de reparații, pe cheltuiala companiei italiene Astaldi.

Avarie Eroilor 2. La mai bine de trei luni de la avaria de la Eroilor 2, asfaltul a fost refăcut în intersecția buclucașă, iar traficul poate fi reluat în orice moment. Deși peste două zile expiră termenul impus de Metrorex și Municipalitate, compania care s-a ocupat de remedierea avariei pare a mai avea nevoie de timp pentru a termina lucrarea. În acest moment, mașinile ar putea circula doar deviat, prin bulevardul Eroii Sanitari. Pe marginea șoselei a fost amplasat chiar și un indicator de obligatoriu la dreapta. Surse din cadrul Metrorex au confirmat pentru Click! că traficul va fi deschis luni, 21 martie, pe bulevardul Eroii Sanitari.

Pe bulevardul Eroilor traficul poate fi reluat, însă doar dacă e deviat prin Eroii Sanitari (la dreapta). Foto: danbrumar.ro

Pe bulevardul Eroilor traficul poate fi reluat, însă doar dacă e deviat prin Eroii Sanitari (la dreapta). Foto: danbrumar.ro

Locul surpării terenului, 20 martie 2016. Foto: danbrumar.ro

Locul surpării terenului, 20 martie 2016. Foto: danbrumar.ro

Pe bulevardul Eroilor încă se mai lucrează la consolidarea terenului și la pregătirea lucrărilor de asfaltare. Aici au fost executate zeci de injecții verticale și înclinate cu bentonită, pentru consolidarea terenului care în decembrie a luat-o la vale.

Pe bulevardul Eroilor Astaldi mai are de lucru. Foto: danbrumar.ro

Pe bulevardul Eroilor Astaldi mai are de lucru. Foto: danbrumar.ro

Accesul pe bulevardul Eroilor, dinspre Știrbei Vodă și Splaiul Independenței, dar și din sens invers, este în continuare blocat. Cu toate acestea, asfaltul a fost înlocuit în zona în care pământul s-a surpat, marcajele rutiere au fost refăcute, la fel și trecerile de pietoni. La jumătatea lunii ianuarie, reprezentanții Metrorex au confirmat că data de reluare a circulației va fi 22 martie 2016, însă din imaginile de mai jos se vede clar că pe direcția bulevardul Eroilor – Academia Militară mai sunt lucrări de efectuat, prin urmare termenul nu poate fi respectat.
Avarie Eroilor 2. „Metrorex a participat în 23 decembrie 2015 și în 4 ianuarie 2016 la ședințele organizate la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ședințe solicitate de Primăria Municipiului București și Prefectură, cu toate părțile și instituțiile implicate, pentru analiza situației. A fost prezentat graficul acțiunilor de punere în siguranță a zonei. Graficul care prevede ca dată finală de execuție – 22 martie 2016 – a fost agreat și de către experții tehnici atestați, experți care vor realiza expertizarea tehnică finală a zonei afectate”, spuneau reprezentanții Metrorex la jumătatea lunii ianuarie.

La intersecția cu Splaiul Independenței au fost terminate și săpăturile realizate la tunelul de acces pietonal al stației Eroilor 2, după cum se poate vedea din imaginile de mai jos.

20 martie 2016, Eroilor 2. Foto: danbrumar.ro

20 martie 2016, Eroilor 2. Foto: danbrumar.ro

20 martie 2016, Eroilor 2. Foto: danbrumar.ro

20 martie 2016, Eroilor 2. Foto: danbrumar.ro

14 martie 2016, Eroilor 2. Foto: danbrumar.ro

14 martie 2016, Eroilor 2. Foto: danbrumar.ro

Citește și:

Au început lucrările la gura de metrou de la Eroilor 2

Pericol la metrou. Ce riști dacă circuli cu metroul. Cinci scenarii de groază

Stația de metrou Eroilor 2 prinde contur

Zonia.ro

Be the first to comment on "Avarie Eroilor 2. Lucrările de consolidare a terenului surpat sunt aproape de final. Cum arată acum zona"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.