Avem, oficial, încă un tratament pentru Covid-19. Americanii l-au aprobat

Credit foto: Dimitri Houtteman/UNSPLASH

Share This:

The Food and Drug Administration (FDA), agenția americană care aprobă utilizarea la scară largă a medicamentelor introduse pe piață, a recunoscut oficial primul tratament pentru Covid-19. FDA a aprobat de urgență utilizarea Remdesivir pentru tratarea persoanelor infectate cu coronavirus de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Medicamentul, dezvoltat de compania farmaceutică Gilead Sciences, a fost testat cu succes, în prealabil, pe bolnavii de Covid-19 aflați în stare gravă. Remdesivir este, la origine, un leac pentru Ebola, însă a prezentat cele mai bune rezultate, dintre toate moleculele încercate, în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus.

Cauți măști sanitare? Găsești aici și aici!

Un număr de 30 de doze de Remdesivir urmau să ajungă și în România pentru a fi testate pe pacienți cu Covid-19 din spitalele din Timișoara, București și Iași. După cum se vede, americanii au trecut de la utilizarea experimentală la cea de masă.

Citește și: Boala tăcută care a ucis aproape 850.000 de chinezi în 2017. Nimeni nu s-a scandalizat

Conform BBC, CEO-ul companiei producătoare a anunțat că Gilead va dona primele 1,5 milioane de doze. După care toate statele sunt libere să achite nota de plată.

Remdesivir este cel mai de succes antiviral testat pentru Covid-19. Mai multe studii clinice, care au vizat acest tratament pentru Covid-19, au fost realizate în SUA și China. Pacienții care au fost tratați cu acest medicament au scăpat de simptome după 11 zile de folosire, față de 15 zile de tratament cu alte antivirale utilizare la nivel mondial.

Rezultatele finale ale studiilor erau așteptate la începutul acestei veri, însă americanii nu au mai așteptat și au avizat leacul pentru utilizare imediată.

SUA au raportat până acum 1.125.305 bolnavi de Covid-19 și 65.540 de morți. Alte 160.173 de persoane s-au vindecat de noua boală la secolului.

Credit foto: Dimitri Houtteman/UNSPLASH

Be the first to comment on "Avem, oficial, încă un tratament pentru Covid-19. Americanii l-au aprobat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.