Bârfa zilei: Firea era să ajungă pe lista celor mai bune femei primar din lume

Share This:

Da, nu râdeți! Mirarea cea mare este că a fost nominalizată la titlul de World Mayor 2018, intrând în competiție cu femei primar care conduc metropole precum Tokio, Sydney și Paris. Gabriela Firea a ajuns pe lista lungă (62 de candidate) a competiției mondiale, organizată anual de Fundația Primarilor de Orașe (The City Mayors Foundation).

Până la jumătatea lunii august 2018, cetățeni din toată lumea și-au putut alege femeile primar favorite, trimițând un e-mail cu numele edilului ales și motivul pentru care acesta merită distincția de Primarul Anului.

În luna septembrie 2018, organizatorii acestei competiții au prezentat o listă scurtă, un top al candidatelor care au primit cele mai multe voturi. Din fericire pentru cei care stau prost cu inima și cu nervii, primarul Bucureștiului nu s-a aflat în top 27. Femeile primar calificate în această fază vor concura pentru titlul de Primarul Anului, trofeu care va fi decernat la 12 februarie 2019.

Pe lista scurtă a femeilor primar considerate extrem de capabile se numără Muriel Bowser (primarul orașului Washington), Anne Hidalgo (primarul Parisului), Margret Mergen (primarul orașului Baden Baden), Marianne Borgen (primarul orașului Oslo), Jasna Gabric (primarul orașului Trbovlje), Ada Colau Ballano (primarul Barcelonei), Clover Moore (primarul orașului Sydney) și Souad Abderrahim (primarul orașului Tunis).

Fundația Primarilor de Orașe organizează această competiție din 2004 și, în 2018, pentru prima dată, femeile primar au șansa de a câștiga această distincție. Competiția din acest an nu a mai luat în seamă performanțele primarilor bărbați, care domină administrațiile locale la nivel mondial. Ediția de anul trecut s-a concentrat exclusiv pe femeile din administrația locală și pe programele lor care vizează creșterea calității vieții locuitorilor orașelor pe care le reprezintă.

Citește și: Administrația Firea, mult PR, comunicare PRAF

Citește și: Doamnă Firea, faceți ceva și pentru noi!

Be the first to comment on "Bârfa zilei: Firea era să ajungă pe lista celor mai bune femei primar din lume"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.