Big Brother la „traseu”. Proba practică a examenului auto va fi înregistrată 

Share This:

Proba practică a examenului auto va fi imposibil de contestat începând de luni, în București și județul Ilfov, datorită noului sistem de monitorizare audio și video instalat în mașinile de examen. Reprezentanții Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din Capitală au anunțat că din 3 iulie 2017 polițiștii examinatori vor avea asupra lor o cameră video și un ecran, care vor fi montate pe fiecare autoturism în care se susține proba de traseu.

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN». Camera video va fi orientată paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului. Conform Direcției de Permise, imaginile din timpul fiecărui examen vor fi stocate astfel încât să permită identificarea lor exactă, după examinator, ziua şi ora examinării.

„Înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente”, spun reprezentanți DRPCIV.

Sistemul de înregistrare audio-video va fi operaţional de luni la nivelul serviciile publice comunitare din Bucureşti şi din județul Ilfov. Examinarea video va fi extinsă în zilele următoare la nivelul tuturor serviciilor judeţene. Excepție de la această regulă fac autovehiculele din categoriile AM, A1, A2 şi A, unde acest sistem nu va fi implementat deocamdată.

Dă mai departe această știre ca să afle și prietenii tăi!Be the first to comment on "Big Brother la „traseu”. Proba practică a examenului auto va fi înregistrată "

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.