Doisprezece angajați ai Regiei de transport București (RATB) s-au înscris la cea mai nouă emisiune de divertisment din grila Antenei 1, „Bravo România”, pentru a ajuta o fată de 12 ani să treacă peste chinul bolii de care suferă.
Adriana Cristina Lefter suferă de tetralogie fallot, o afecțiune gravă a inimii care i-a fost decoperită pe când avea doar două luni. Adriana Cristina este fiica unui coleg de breaslă, vatman la RATB, și are nevoie de 25.000 de lei pentru o nouă intervenție chirurgicală, care o poate ține în viață.
Toți cei 12 colegi ai lui Marian Lefter, oameni simpli, cu venituri modeste și fără economii, vor cânta și vor dansa în cadrul provocării lansate de Antena 1 pentru a face rost de acești bani.
Ei au compus o melodie, un soi de imn al șoferilor și vatmanilor RATB, pe care o vor cânta marți seară, de la ora 20.30, în cadrul emisiunii.
„Creierul” acestei coregrafii este Adrian Obijanu (41 de ani), care lucrează ca vatman de 18 ani. E pasionat de muzica hip-hop și, dacă ar fi ascultat sfatul părinților, de a nu se angaja la RATB, azi l-am fi văzut, poate, pe scenă cu microfonul în mână.
„După ce am terminat armata, sau după ce a terminat ea cu mine, mi-am căutat ceva de muncă, am vrut să mă fac mecanic de locomotivă. Împotriva sfaturilor date de părinții mei, care au lucrat amândoi în cadrul RATB, m-am înscris la școala de conducători de tramvai și troleibuz. Mi-am petrecut aproape jumătate din viață în cabina tramvaiului, conducând pe străzile Bucureștiului și transportând milioane de călători. Eu sunt cel pe care îl înjură călătorii când așteaptă în stații”, s-a autocaracterizat Adrian, la solicitarea celor de la Antena 1.
S-a înscris în această campanie umanitară din solidaritate pentru un coleg greu încercat, dar și pentru că știe totul despre această boală.
„Am avut o fină care avea aceeași problemă cu inima și, la 21 de ani, la un an de la căsătorie, a decedat, lăsând multă durere în urma ei. Consider că trebuie să facem orice este omenește posibil ca acest lucru să nu se mai întâmple”, declară vatmanul.
Ion Sticlan (57 de ani) și-a petrecut aproape toată viața la RATB. Lucrează ca sudor de linii și, în timpul liber, dă frâu liber unei pasiuni mai puțin obișnuite. Bărbatul bate în roțile tramvaiului, ca la tobe. „Cânt Du-mă acasă măi tramvai, du-mă, du-mă ce mai stai chiar în uzina de reparații a RATB”, spune Ion Sticlan. Și el face parte din echipa RATB care va urca pe scenă marți seară pentru o cauză nobilă.
Ion Petre (55 de ani) e vatman pe linia 1 și cochetează cu muzica populară. A și compus 7-8 melodii, pe care le-a înregistrat și le-a prezentat posturilor de televiziune care difuzează astfel de muzică. Despre implicarea în acest proiect, vatmanul ne-a spus că e încercarea vieții lui, dar merită:
„Când e vorba de viața unui copil, am și eu două fete, nu contează care sunt încercările. Chiar dacă suntem aglomerați la muncă, am considerat că trebuie să ne implicăm să o ajutăm pe Cristina. Dacă vom reuși, și nu am dubii că așa va fi, vom putea fi mândri că noi, niște oameni simpli, am putut înfăptui un lucru extraordinar”, a declarat Ion Petre pentru danbrumar.ro.
Brândușa Raeceanu (43 de ani) e cunoscută mai mult jurnaliștilor, căci face parte din echipa de comunicare a Regiei. E o mămică fericită și extrem de mulțumită de copiii ei, Ana Maria (15 ani) și Matei Constantin (11 ani). S-a alăturat campaniei de ajutorare a Cristinei din dragoste pentru viață și pentru copii.
Sorina Hurduubae (55 de ani) e impiegat de mișcare la RATB. E o persoană căreia îi place adevărul și e extrem de religioasă. Merge adesea în pelerinaj la mânăstirile din Bulgaria, România și Grecia. Sorina speră ca demersul ei să fie de folos familiei Lefter și să o salveze pe Cristina.
Ceilalți componenți ai echipei RATB, cu povești de viață la fel de interesante, sunt: Denisa Nan (50 de ani, tehnician), Emilia Mihai Sica (45 de ani, tehnician), Marius Olteanu (42 de ani, vatman), Maria Matac (56 de ani, ține evidența anvelopelor), Nicole Sârbu (42 de ani, șofer), Mitică Neagu (39 de ani, șofer) și Călin Constantin (36 de ani, vatman).
Antena 1 ne aduce marți seară în fața televizoarelor această poveste incredibilă, lupta senzațională pentru viață, la care s-au înhămat 12 oameni simpli, cu venituri mediocre, dar cu inimi uriașe, în cadrul emisiunii „Bravo România”.
Pentru cine nu a văzut prima ediție, e bine de știut că e vorba de o emisiune de divertisment care scoate în față oameni din diverse domenii de activitate, cu talente din cele mai variate, puse în scenă pentru cauze nobile. Bravo România, ai demonstrat că ești solidară!
LIKE și SHARE dacă îi susții pe angajații RATB marți seară!
Buna ziua ! Felicitari colegilor mei, dar si echipei de la antena 1 !