Bunicuții dansatori care au uimit internetul sunt de poveste

Bunicuții dansatori ai Austriei

Share This:

Prin grația Măriei Sale Internetul e posibil să fii văzut măcar unul dintre zecile de filmulețe de senzație care circulă în această perioadă cu un cuplu mai puțin obișnuit: doi bătrânei cu chef de viață și cu picioare tari care „se rup în figuri” pe ringul de dans. Mi-ar fi plăcut să fie bunicii mei, dar nu sunt. Sunt bunicii altora și asta e povestea lor. Bunicii dansatori nu se mai opresc din dans.

Bunicuții dansatori care au uimit internetul sunt Nellia și Dietmar Ehrentraut. În vârstă de 66, respectiv 72 de ani, austriecii sunt cunoscuți în mai toată Europa pentru vitalitatea pe care încă o au. Ceea ce vedeți acum pe ringul de dans este rezultatul a peste 40 de ani de pasiune pentru muzica anilor ’40 – ’50.

Însă, mai totul s-a schimbat în 1989, când au făcut o descoperire interesantă. „Am descoperit Rock’n’Roll-ul anilor ‘50, acest stil de dans care ne-a inspirat atât de mult încât ne-am schimbat preferințele în Plausch-Boogie Woogie-Rock’n’Roll din anii ’50-Jitterbug sau cum s-o mai fi numind”, spune Nellia pe blogul ei.

Citește și: Iubitul dansatoarei Alla Klyshta (Românii au talent), găsită decedată în Rin, eliberat din arest

Nellia și Dietmar Ehrentraut au dansat în mai toate competițiile de profil din Europa, dar și în America. Cei doi bunici simpatici au la activ Cupa Mondială din 1999, locul 2 la Cupa Mondială din 2000 și titluri de campioni ai Germaniei și Austriei.

Nellia și Dietmar Ehrentraut în 1999, când au devenit campioni mondiali. Credit foto: http://www.nellia.de

Bunicuții dansatori ai Austriei au devenit virali pe YouTube, reușind să strângă peste 70 de milioane de vizualizări în două zile. Datorită notorietății lor, tinerii îi caută pentru a învăța de la ei primii pași de dans, iar ei nu au stat prea mult pe gânduri. Nellia și Dietmar Ehrentraut predau lecții de dans în Durmersheim, un orășel cu 12.000 de locuitori situat la sud-vest de Karlsruhe.

Chiar dacă sunt la vârsta pensionării, cei doi dansatori nu au renunțat la competițiile de dans dedicate veteranilor. Vă dați seama pe ce loc termină mai mereu…

Și, fiindcă viața poate fi și mai tare la 60+, bunicuții dansatori obișnuiesc să se îmbarce pe vase de croazieră care duc turiști în vacanțe exotice pe Mediterana. Acolo fac ce știu ei mai bine: dansează, spre deliciul celor care plătesc de la 949 de euro pentru o săptămână pe mare, cu de toate. Pot să pun pariu că nu știți ce veți face anul viitor pe vremea asta, însă nu pot zice același lucru despre Nellia și Dietmar Ehrentraut.

Anul viitor, fix pe vremea asta, cei doi bunici vor fi pe vasul de croazieră Costa Pacifica, unde vor dansa pentru norocoșii care vor vedea Barcelona, Tarragona, Palma de Mallorca, Valetta și Sicilia de la bordul navei de croazieră.

Be the first to comment on "Bunicuții dansatori care au uimit internetul sunt de poveste"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.