Burse de studiu în SUA, oportunitate pentru elevii de liceu din România

Un grup de elevi de liceu zambesc in timpul unei pauze de la studiu, in sala de clasa
Credit foto: Ivan Samkov/Pexels.com

Share This:

Dacă ești elev de liceu în clasele IX-XI, bravo ție! E o perioadă mișto din viața ta, însă mai ai un motiv să te bucuri. Iar acela e că poți să aplici pentru o bursă de studiu în străinătate, complet gratuit, în cadrul programului educațional FLEX. Sistemul ce burse de studiu în SUA este o inițiativă a Departamentului de Stat al SUA, care finanțează întregul program.

Ambasada Statelor Unite în România și American Councils for International Education (Consiliile Americane pentru Educație Internațională) au anunțat demararea programului de burse școlare pentru liceenii români. Ei au ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2023-2024. Participarea la acest program, aflat la a șaptea ediție în România, este gratuită.

În anii anteriori, zeci de elevi din România au fost repartizați la licee din state precum Minnesota, Michigan, Texas, Indiana, California, și New York. Programul se adresează și liceenilor cu dizabilități.

Burse de studiu în SUA – condiții de participare

Înscrierea în program este deschisă liceenilor români care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • au cetățenie română;
  • sunt născuți între 15 iulie 2005 și 15 Iulie 2008;
  • sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
  • studiază limba engleză în liceu;
  • îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Cererile de înscriere în program se depun online până la 13 octombrie 2022. Completează FORMULARUL!

Experiența unei bursiere a programului FLEX 2019-2020

Aventura mea în America a început acum trei săptămâni, când am ajuns în Fort Wayne, Indiana și pot spune cu toată inima că îmi trăiesc visul american aici. Am cea mai extraordinară și grijulie familie gazdă, două surori minunate și o grămadă de prieteni din toate colțurile lumii. Nu pot descrie în cuvinte cât de interesant este totul în jurul meu. În fiecare zi învăț câte ceva nou și experimentez tot ce are America de oferit.

Să fiu sinceră, aici totul este diferit față de România, dar cred că DIFERIT este cuvântul care descrie cel mai bine America. Sunt recunoscătoare pentru această oportunitate și abia aștept să descopăr cât mai multe lucruri noi despre America!”, a dezvăluit Roberta.

Ce este programul de burse FLEX

FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, iar acum se află în cel de-al 30-lea an de existență. Programul presupune parcurgerea unui an școlar întreg în Statele Unite ale Americii de către elevii de liceu interesați care sunt declarați câștigători în urma competiției pentru acordarea bursei.

Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și ai altor țări, pentru ca liceenii să aibă ocazia de a învăța  mai multe despre SUA și de a le face cunoscute  americanilor țările lor de origine.

În anul școlar 2022-2023, la nivel global, aproximativ 1.000 de liceeni vor primi burse de studiu în SUA în cadrul Programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană  și va studia la un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat.

Informații complete despre program sunt disponibile la adresa de email flex.ro@americancouncils.org și pe site-ul www.americancouncils.ro.

Be the first to comment on "Burse de studiu în SUA, oportunitate pentru elevii de liceu din România"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.