Burse gratuite în SUA pentru liceenii din România. Cum poți învăța un an peste Ocean

Credit foto: discoverflex.org

Share This:

Pentru al treilea an la rând, elevii de liceu din România au ocazia de a accesa burse gratuite în SUA, în cadrul programului Future Leaders Exchange (FLEX). Liceenilor din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a li se oferă cazare și program de studiu fără plată pe durata unui an întreg în instituții de învățământ din California, Texas, Colorado, Washington, Ohio, Pennsylvania și Maine. Care sunt condițiile pentru a beneficia de această facilitate a Consiliilor Americane pentru Educație Internațională aflați în cele ce urmează.

FLEX a fost inițiat acum 25 de ani de Departamentul de Stat al SUA cu scopul realizării de schimburi de experiență între elevii americani și cei de pe continetul european. În anul școlar 2018-2019 vor fi acceptați în program elevi de liceu din România, Estonia, Letonia, Lituania și Polonia. Pentru a putea aplica pentru burse gratuite în SUA, elevii români trebuie să îndeplinească toate condițiile de mai jos:

@ să aibă cetățenie română

@ să fie născuți între 15 iulie 2000 și 15 iulie 2003

@ să fie în acest moment în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a

@ studiază limba engleză în liceu și nu au probleme de comunicare în această limbă

@ îndeplinesc criteriile pentru a obține viza pentru Statele Unite ale Americii și nu au stat pe teritoriul SUA mai mult de trei luni în ultimii 5 ani

Candidaturile se depun AICI până la 17 octombrie 2017, iar informații suplimentare despre acest program se pot obține la numărul de telefon 0769.696.698 (Eliza Chirilă), de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00.
Burse gratuite în SUA. Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în anul 1992. Programul presupune un an întreg de schimb de experiență pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Asta înseamnă că întreg anul școlar 2018-2019 va fi petrecut la o unitate de învățământ americană care face parte din program. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și cei care provin din țările din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. În 2018-2019, la nivel global, aproximativ 800 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX.

Ceea ce este cu adevărat remarcabil în cadrul acestui program de burse e faptul că elevii vor locui timp de un an în cadrul unor familii americane, ca membri ai lor. Copiii din clasele IX-XI vor studia în licee americane, având toate costurile acoperite prin program. Foarte important! Liceenii români acceptați în program vor merge la cursuri ca și în România, dar vor urma programa școlară din SUA. Vor fi notați după sistemul american, vor da examene, iar dacă le vor lua vor fi declarați absolvenți. Diplomele obținute vor fi recunoscute în țară.

Cunoști o familie care are copii de liceu? Trimite-i acest articol pentru a putea aplica pentru burse gratuite în SUA!

Citește și:

Cum a reușit o primărie din București să asigure o masă caldă pentru eleviBe the first to comment on "Burse gratuite în SUA pentru liceenii din România. Cum poți învăța un an peste Ocean"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.