Burse școlare pentru elevii din Capitală. Când vor primi banii elevii cu rezultate deosebite

Credit foto: Annie Spratt/UNSPLASH

Share This:

Cei mai valoroși elevi din București vor fi recompensați în acest an cu burse școlare și premii de performanță, în cadrul unui proiect inițiat la sfârșitul anului trecut de Primăria Capitalei. Mii de elevi care învață la 275 de școli gimnaziale, licee și școli profesionale vor primi burse cuprinse între 300 și 1.000 de lei, o singură dată într-un an școlar, în funcție de rezultatele pe care le au la învățătură.

Conform unei hotărâri de consiliu aprobate la sfârșitul anului trecut, Municipalitatea va acorda mai multe tipuri de burse școlare:

1.Premii pentru performanță – în valoare de 600 de lei fiecare, pentru elevii din școli gimnaziale, licee și școli profesionale care au obținut un premiu (I, II sau III) sau mențiune la una dintre olimpiadele naționale.

2.Premii pentru merite deosebite – în valoare de 1.000 de lei fiecare – se acordă elevilor care au obținut media generală 10 (zece) în anul școlar anterior.

3. Premii pentru merite deosebite – în valoare de 400 de lei fiecare, pentru elevii care au obținut media generală cuprinsă între 9,50 și 9,99 și media 10 (zece) la purtare, în anul școlar anterior.

4.Premii pentru merite deosebite – în valoare de 300 de lei fiecare – se acordă elevilor cu media generală cuprinsă între 8,50 și 9,49 și media 10 (zece ) la purtare, în anul școlar anterior.

Credit foto: Eliott Reyna/UNSPLASH

Când va începe Primăria Capitalei să facă plata

Primăria Capitalei a stabilit și un calendar de implementare a proiectului, care prevede că plata acestor burse școlare va începe în luna februarie. Contactați de danbrumar.ro, reprezentanții Primării Capitalei au explicat că începerea programului de recompensare a elevilor merituoși depinde de un detaliu birocratic foarte important.

„Prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 337/2017 s-a aprobat premierea elevilor din unitățile de învățământ bucureștene pentru anumite categorii, în cadrul proiectelor derulate de Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS. Precizăm că, până în momentul de față, bugetul instituției PROEDUS nu a fost aprobat. După aprobarea bugetului pe anul 2019, PROEDUS va stabili un calendar pentru acordarea acestor premii”, au declarat reprezentanții primăriei.

Proiectele Primăriei Capitalei nu pot fi puse în practică până la aprobarea bugetului pe 2019 al Municipalității, însă realizarea lor mai depinde și de alt factor. Banii care îi revin anual fiecărei primării, de la bugetul statului, din colectarea impozitului pe venit, vor fi mai puțini decât în anii trecuți. Primăria Capitalei, spre exemplu, va primi cu 180 de milioane de euro mai puțin decât anul trecut, arată proiectul de buget național pe 2019. Lipsa acestor bani va afecta direct finanțarea unor investiții locale, însă Municipalitatea nu a menționat deocamdată de unde va tăia fonduri.

Programul de burse școlare și premii de performanță avea un buget inițial de 8 milioane de euro, din care primăria voia să recompenseze elevii valoroși și dascălii lor. Pentru centralizarea elevilor care se încadrează în criteriile impuse de primărie, fiecare unitate de învățământ a trimis Municipalității o listă cu numele copiilor și profesorilor care merită aceste distincții. În programul de stimulare și recompensare a performanței școlare au fost incluse 275 de unități de învățământ din Capitală.  

Citește și: Firea premiază elevii de 10 de la Bac și Evaluare cu 1.000 de lei

Be the first to comment on "Burse școlare pentru elevii din Capitală. Când vor primi banii elevii cu rezultate deosebite"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.