Campania de promovare a festivalului de film TIFF de anul acesta e cea mai tare ever! Iată de ce

Share This:

Unul dintre cele mai apreciate festivaluri de film de la noi, TIFF, care are loc la Cluj-Napoca între 27 mai și 5 iunie, are o campanie de promovare cum n-ați mai văzut până acum. Filmulețele de prezentare a evenimentului au fost făcute publice de organizatori și pot spune cu mâna pe inimă că n-am văzut unele mai reușite. Campania de imagine de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) este semnată, pentru al treilea an la rând, de artiștii româno-britanici Anton și Damian Groves. Ei au creat afișele și cele cinci spoturi oficiale TIFF 2016, după un concept marca Bloom Branding & Design Studio. Protagoniștii sunt actori neprofesioniști, selectați în urma unui casting organizat la Cluj-Napoca.

„Ideea campaniei vizuale din acest an a plecat de la o propunere făcută anul trecut de graficianul nostru Andrei Pastuhov și de Domnița Georgescu de la Bloom Studio, aceea de a reface întocmai cadre celebre din filme folosind oameni obișnuiți. TIFF s-a mai jucat cu acest concept și în trecut, dar de fiecare dată a reinterpretat cadrul original, condimentându-l cu un twist ardelenesc”, explică directorul artistic TIFF, Mihai Chirilov.

Găsiți aici programul festivalului.

Tipii care au creat spoturile au luat câteva scene din cinci spelicule célèbre și le-au parodiat într-un mod extrem de inteligent. Astfel, Forrest Gump a devenit Pădurea Ghimpe, Amelie s-a transformat în Amalia, Terminator ajunge Terminatul, Taxi Driver e acum Taxidermistul, iar Marilyn Monroe din The Seven Year Itch se transformă în Mariska. Spoturile sunt produse de Libra Film și Studioset. Imaginea e semnată de Marius Mihai Apopei, iar fotografiile sunt realizate de Manole Sava (Greenmind Studio). Filmările au avut loc în Piața Unirii din Cluj, Bd-ul 21 decembrie 1989,  Podul Calvaria, Parcul Central și Bd-ul Eroilor.

Iată cele cinci filmulețe de prezentare!

Citește și:

Începe #HayDay, cel mai mare festival de muzică tribute din România

Octavian Strunilă ne provoacă să râdem inteligent. Câștigă două bilete la piesa lui de teatru

Libris.ro

Be the first to comment on "Campania de promovare a festivalului de film TIFF de anul acesta e cea mai tare ever! Iată de ce"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.