Catalogul digital a redus absențele în școlile din Sectorul 3 cu peste 27%

Share This:

Autoritățile locale din sectorul 3 culeg acum roadele unui proiect implementat în toamna anului trecut. Catalogul digital, disponibil în toate instituțiile de învățământ din această zonă administrativă , a reușit să taie pofta de chiul a elevilor.

Reprezentanții primăriei spun că în primul semestru al anului școlar 2015-2016 absențele au scăzut, în medie, cu 27,14%. Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în liceele teoretice. Aici absențele au scăzut cu 36,05%, comparativ cu aceeași perioadă a anului școlar precedent.

În urma implementării catalogului electronic, în liceele tehnologice rata de chiul a scăzut cu 24,19% . La nivelul învățământului gimnazial, scăderea e de 21,17%.

În medie, în perioada octombrie-ianuarie a anului școlar curent, un profesor a introdus în catalogul electronic 432 de note, 139 de absențe și 15 observații. Fix 2.293 dintre cadrele didactice au conturi active. Totodată, cu ajutorul aplicației, 843.493 de sms-uri au fost trimise părinților, cu privire la întreaga situație școlară a elevilor.

După cum am preconizat încă de la implementarea catalogului electronic, iată că numărul de absențe în sectorul 3 a scăzut cu 27,14%. Acest fapt îmi demonstrează, încă o dată, că sistemul catalogului digital este cea mai bună investiție pe care am putut să o facem în învățământul din sectorul 3. Am reușit să le oferim părinților o încredere sporită în ceea ce privește programul și situația școlară a copiilor, notificându-i prin sms, în timp real, atunci când aceștia luau o absență sau o notă”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Principalii beneficiari şi utilizatori ai catalogului online sunt părinţii, elevii şi cadrele didactice. Aplicaţia eCatalogS3 a dus la o mai bună comunicare între cadrul didactic şi părinte, respectiv între părinte şi elev. Părinții sunt notificați automat, prin sms, asupra notelor, absențelor și/sau observațiilor pe care copiii lor le primesc.

De asemenea, aceștia pot consulta în timp real, prin intermediul contului lor, foile matricole, rapoarte comparative pe clase, materii și ani școlari. Aplicația eCatalog S3 permite, de asemenea, distribuirea de materiale școlare atât de la profesori la elevi, cât și direct între elevi.

Catalogul digital, extins la nivel național?

Primăria Sectorului 3 este prima instituţie din ţară care a implementat acest program pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar din sector. Prin programul eCatalogS3 primăria a reușit modernizarea sistemului de notare convenţional din cadrul instituţiilor de învăţământ.

La lansarea sa, în octombrie 2015, Ministerul Educației și-a exprimat disponibilitatea de a-l extinde la nivelul tuturor școlilor de stat . Pentru ca o instituție de învățământ să poată avea acest serviciu, trebuie să fie conectată la internet și, la fel de important, să-și permită cheltuielile lunare ale acestui sistem.

Personal, nu cred că vreo comună din țara asta își poate permite să finanțeze implemetarea acestui catalog digital.

Be the first to comment on "Catalogul digital a redus absențele în școlile din Sectorul 3 cu peste 27%"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.