Câți bani au jucat românii la loto în primele trei luni din 2017

Credit foto: Facebook Loteria Română

Share This:

Românii aleargă necontenit după câștiguri fabuloase, venite din senin, care să le schimbe viața pentru totdeauna. Deși șansele de a alege fix numerele care vor fi extrase la jocurile Loteriei sunt de una la câteva milioane, împătimiții alimentează săptămână de săptămână bugetul de stat cu banii pe care îi obțin tot mai greu la locul de muncă. Fondul de câștiguri e constituit în urma vânzării biletelor de joc, iar Loteria nu vine cu bani de acasă.

E un sistem parșiv de impozitare voluntară a populației, care funcționează cam așa: puneți voi, cei 2-3 milioane de jucători activi, banii aici la grămadă și noi tragem la sorți ca o mie-două dintre voi să câștige ceva bani, la fiecare extragere. Cei mai mulți dintre cei care fac o astfel de „investiție”, de două ori pe săptămână, nu se aleg nici măcar cu banii cheltuiți pentru participarea la extrageri. Cu toate acestea, continuă să joace.

Chiar dacă nu a „împușcat” nimeni un pot uriaș, ca alte dăți, Loteria Română a acordat în primele trei luni ale anului în curs 1.650.647 de premii. Valoarea totală a câștigurilor se ridică la 51,3 milioane de euro!!! Câștigurile s-au înregistrat la toate jocurile deținute de Loteria Română (6 din 49, Noroc, Noroc Plus, Super Noroc, 5 din 40, Joker, Pronosport, Prono-S și Videoloterie).

Dar nu asta am vrut să subliniez, ci valoarea mult mai mare a banilor jucați de români în aceste trei luni. Conform legii, statul mandatează Loteria să aplice un impozit pe câștiguri cuprins între 1% și 25%. În cazul sumelor mari, de peste 445.000 de lei, pe lângă impozitul de 25% se reține și suma fixă de 61.187,5 lei. La un calcul sumar, în care am luat ca reper impozitul de 25%, românii au cheltuit circa 68,4 milioane de euro din ianuarie în martie, cu scopul de a-i multiplica.

Bineînțeles că un om care joacă o variantă simplă la fiecare extragere 6 din 49 va considera că suma pierdută este infimă. Dar să știți că și șansele de a obține potul cel mare ori un câștig de la categoria a II-a sunt la fel de mici. Mai multe șanse de câștig par a avea cei ca joacă la păcănelele Loteriei. Conform companiei de jocuri a statului, doar în luna martie a acestui an au fost 455.029 de câștiguri, care se ridică la valoarea de peste 15 milioane de euro.

Toate celelalte jocuri ale Loteriei nu au reușit să ofere decât câștiguri de sub două milioane de euro. Nu vă spun să vă apucați de păcănele, ci doar să evaluați mai bine șansele de câștig.

Be the first to comment on "Câți bani au jucat românii la loto în primele trei luni din 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.