Ce aș face dacă aș da nas în nas cu niște extratereștri supărați pe omenire

Share This:

În mai toate filmele SF pe care le-am văzut până acum, în care era vorba de contactul omului cu civilizații extraterestre, s-a acreditat ideea că extratereștrii ăștia, dacă or exista, sunt niște fiare îngrozitoare care vin să ne cucerească planeta, să ne fure iubitele și să ne ia resursele. Nu, frate, eu nu văd lucrurile așa.

Eu îi văd pe alieni drept niște ființe la fel de neevoluate ca noi, care orbecăie prin întunericul universului, în căutarea de civilizații noi. Cred că se simt la fel de singuri ca și pământenii și abia așteaptă să ne găsească. Nu știu la câți ani lumină sunt de locul de unde scriu eu acum, dar dacă sunt prin preajmă aș vrea să știe că le transmit toate gândurile mele bune.

În altă ordine de idei, dacă sunteți amatori de film, în general, și amatori de film SF cu extratereștri, în special, aflați că e pe țeavă o nouă peliculă. Filmul Dincolo de orizont (Beyond Skyline) va fi pe ecranele din România începând cu data de 3 noiembrie 2017, ne anunță cu drag și entuziasm InterComFilm. Filmul îi are în distribuție pe Frank Grillo, Bojana Novakovic, Iko Uwais, Callan Mulvey, Valentine Payen.

Pe Frank Grillo mi-l amintesc bine din Captain America: Civil War, unde personajul său, Crossbones, își ia o chelfăneală soră cu moartea de la căpitan (Chris Evans). Apare și în Captain America: Winter Soldier, unde îl joacă pe Brock Rumlow. Nici aici nu o duce prea bine, căci se trezește cu un submarin în cap.

Dacă, totuși, mă înșel și undeva acolo există niște ființe, superioare nouă, care ne-au pus gând rău mă gândesc că prea multe n-aș avea ce să fac. Poate, dacă aș avea o sabie Jedi, un buncăr ca-n Terminator 3, ca să-mi adăpostesc familia și prietenii, hai și pe cei de la Super Blog :), o pușcă cu laser precum cea a lui Tom Cruise în Oblivion, un costum Iron Man, scutul lui Captain America, ciocanul lui Thor și o navetuță din Independence Day 1 m-aș încumeta să mă dau la ei. Altfel, cu părere de rău, nu vă bazați pe mine!

Dar, fiindcă întotdeauna calea dialogului și-a dovedit eficiența, iar pe mine vorba bună m-a salvat de la multe încăierări, aș încerca să le descopăr părțile bune. Când două civilizații se întâlnesc pentru prima oară, fiecare caută să-i arate celeilalte că nu are intenții rele.

De obicei, prima manifestare este o formă de salut. Fiindcă în acest punct nu se poate vorbi de un limbaj articulat comun, cea mai bună metodă de a intra în contact cu cineva e să-i faci cu mâna sau să deschizi larg brațele a „bun venit!”. Fără mișcări bruște, fiindcă iată ce poți păți!

Oricum, cred că persoana pe care mi-aș dori-o lângă mine în acele momente este Lavinia Chițu, specialistă în limbaj mimico-gestual. S-ar descurca de minune în a stabili un prim contact, fără incidente, cu o civilizație total necunoscută nouă. Cam așa ar suna în limbaj mimico-gestual: „Bun venit în România, planeta Pământ! Sunteți în deplină siguranță și nu vrem să vă facem rău. La dreapta dumneavoastră e Marea Neagră, la stânga sunt Munții Carpați”.

Mulțumesc, Lavinia, tocmai ai salvat planeta de la o invazie extraterestră! Apoi, i-aș servi, firește, cu pâine, sare și musai niște pălincă de prune.

Dacă vreți să vedeți filmul Dincolo de orizont la cinema, aruncați mai întâi un ochi pe trailer!

Scris pentru SuperBlog 2017.

1 Comment on "Ce aș face dacă aș da nas în nas cu niște extratereștri supărați pe omenire"

  1. George Wallachian | 6 noiembrie 2017 at 17:35 | Răspunde

    Cand Albi au descoperit America ce s-a intamplat cu Amerindienii? Pamanturile, aurul si alte resurse au luat drumul Europei. Sa speram ca nu sunt mai evoluati decat not. In ceace ii priveste, nu am nici o indoiala ca lacomia rasei umane ii va extermina rapid, in special daca nu mai avem resurse.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.