Ce e nou la Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc de dinozauri din Europa de S-E

Credit foto: danbrumar.ro

Share This:

Ultima oară când am fost la Dino Parc Râșnov, în vara anului 2019, m-am umplut de nervi. Nu din cauza parcului sa a administratorilor lui, ci din cauza lucrărilor de asfaltare a DN 73, între Râșnov și Bran. Așa că nu m-am putut bucura pe deplin de noile exponate. Acum, în ciuda pandemiei, parcul de dinozauri își mărește menajeria, că așa-i la case mari.

Dino Parc Râșnov 2021 – locatar nou

De la jumătatea lunii aprilie, parcul de dinozauri de la Râșnov a devenit casă pentru un exemplar de Diplodocus. E un dinozaur erbivor din familia sauropodelor, care au reputația de cele mai înalte creaturi care au existat vreodată pe Pământ. Înalt de peste 11 metri, Diplodocus domină parcul de dinozauri. Asta dacă nu cumva ați văzut o girafă tronând pe umerii unei alte girafe.

Ne-am propus ca în fiecare an să aducem câte un exponat excepțional. În trecut l-am adus pe Hatzegopteryx thambema, cel mai mare animal zburător ce a existat vreodată, descoperit chiar la noi, în România. Planul nostru este să continuăm să investim în astfel de exponate, astfel încât vizitatorii noștri să poată vedea cu ochii lor aceste animale extraordinare care au trăit pe Pâmânt în urmă cu zeci de milioane de ani”, a declarat Adrian Apostu, manager Dino Parc Râșnov.

Diplodocus

Diplodocus a trăit cu 150-147 de milioane de ani în urmă, într-o zonă din nord-vestul Americii actuale. Se hrănea cu plante, în special cu frunzele din copaci. Nu degeaba avea un gât așa de lung.

Diplodocus avea și o coadă foarte lungă, compusă din 80 de vertebre, probabil, cea mai lungă din toate timpurile. O folosea pentru a-și menține echilibrul când se ridica pe picioarele din spate ca să ajungă la coronamentul copacilor din care se hrănea.

Dino Parc Râșnov 2021 – noi reguli de acces

În acest moment (aprilie), parcul de la Râșnov este deschis de luni până joi, între orele 10:00 – 17:30, și de vineri până duminică, între orele 10:00 -18:00. Programul se va modifica imediat ce parcul va trece la sezonul de vară.

Ca element de noutate, din cauza pandemiei de Covid-19, administratorii parcului au suplimentat numărul de case de bilete. Însă, ei recomandă achiziția de tichete de intrare online, de pe bilete.ro și iabilet.ro. Cei care cumpără bilete online vor avea porți de intrare dedicate în parc.

Principalale reguli de acces la Dino Parc Râșnov în context epidemiologic

  • Toți vizitatorii cu vârsta de peste 5 ani trebui să poarte mască de protecție. Măști și mănuși se pot cumpăra de la intrare, fără adaos comercial
  • Măsurarea temperaturii corporale la intrare este obligatorie, iar accesul e permis doar în cazul unei valori sub 37,3 grade Celsius
  • Accesul se face trecând peste un covor cu dezinfectant
  • Fluxurile de intrare și ieșire a fost separate
  • Cinematografele și expozițiile indoor din clădirea principală sunt închise. La fel și traseul de aventură din copaci și tiroliana
  • Aleile de pe traseul celor 100 de dinozauri au fost lărgite, pentru a putea păstra o distanță de siguranță între oaspeții parcului.

Cât costă biletele de acces la Dino Parc Râșnov în 2021 (pagina următoare)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.