Ce faci când un taximetrist refuză cursa ori îți cere bani în avans

Share This:

Taximetriștii care refuză cursele pe distanțe scurte, „care nu merită efortul”, sunt tot mai numeroși în marile orașe. Dacă nu ați fost lăsați niciodată cu ochii în soare de un șofer de taxi, atunci sunteți niște fericiți. Însă, dacă vă veți afla vreodată în această situație iată ce aveți de făcut.

Pasul 1. Notați indicativul mașinii, numărul de înmatriculare și numele șoferului. Sunați la dispeceratul companiei de taxi și reclamați-l pe taximetrist.

Pasul 2. Ca să fiți siguri că astfel de indivizi vor fi eliminați din sistem, depuneți o reclamație la autoritatea locală (primărie) care a autorizat compania de taxi pentru a presta servicii de transport persoane. Pentru companiile înregistrate în București (Meridian, Cobălcescu, Speed, Taxi 2000, Leone, Mondial, Cristaxi, Dartex, Class Taxi etc.) reclamația se depune la Registratura Primăriei București. În cazul taximetrelor înregistrate în Ilfov, reclamația se depune la sediul primăriei care a autorizat societatea (Pelican – comuna 1 Decembrie, Taxi Otopeni – orașul Otopeni, Venus Taxi – orașul Voluntari).

Deși legea interzice unei companii de taxi să opereze într-o altă localitate decât cea în care a fost înregistrată, acest lucru nu se întâmplă în București. „În conformitate cu prevederile art. 58, al.1, din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, în cazul în care  un autoturism autorizat de o localitate de autorizare este utilizat pentru a desfășura, în mod permanent, transport de persoane în regim taxi în altă localitate de autorizare, odată cu aplicarea sancțiunii contravenționale se suspendă dreptul de utilizare a autoturismului respectiv pentru șase luni, fapt ce se realizează prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare de către ofițerii și/sau agenții de poliție din cadrul Poliției Române (poliția națională) care au calitatea de polițiști rutieri”, ne spune Ion Dedu, șeful direcției de Transporturi din cadrul Primăriei București. Personal nu am auzit până acum ca Poliția Rutieră să întreprindă astfel de acțiuni.

Dar ce te faci atunci când șoferul de taxi îți cere bani pentru cursă fără să pornească ceasul? Păi te gândești la ministrul finanțelor și la cei de la ANAF, care ne-au sfătuit de atâtea ori să plecăm fără să plătim produsul/serviciul dacă nu ni se dă bon fiscal.Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.