Ce înseamnă să fii influent în online. Selly e zeu pe YouTube

Share This:

Mor de ciudă. Vă spun sincer că nu mai pot de ciudă pe puștanii de azi și pe talentul lor. Sunt o grămadă de adolescenți de succes în mediul online, care ar face să crape de invidie orice „vedetă” din showbizul românesc. Câțiva dintre ei exercită o influență incredibilă asupra celor care îi urmăresc, cu o naturalețe pe care n-o vezi prea des în jur. Vorbim despre Selly.

Pe mine m-au dat pe spate vreo doi, vloggeri, însă am reușit să-l conving doar pe unul să-mi spună cum mama zmeilor a reușit să atragă atâta popor pe Youtube. Andrei Șelaru e numele lui, dar îi place să-i spui Selly. Are 16 ani și ultimii cinci și-i i-a petrecut zburdând pe vlogul său.

Are 841.000 de urmăritori pe Youtube și, fiindcă l-am întâlnit la Webstock 2017, nu m-am putut abține să nu-l întreb ce înseamnă pentru el să fie influent în online și ce face cu această notorietate.

Mamă, mor de ciudă. I-am și spus: „Prietene, tu ar fi trebuit să-mi iei mie interviu, nu invers. Am 20 de ani peste tine”. Dar iată de ce n-o să se întâmple asta prea curând!

Cum devii influent în online și cum influențezi pozitiv pe cineva?

Selly: „Oricine este un influencer, absolut oricine. Și tu ești un influencer. Unii o fac la o scară mai mică, alți la o scară mai mare. Dar să influențezi în mod pozitiv, asta ține strict de responsabilitate și de profesionalism. Uită-te la mine, am 16 ani, sunt un copil! Încerc să-mi modelez imaginea, să fiu un model bun pentru oamenii care mă privesc, deși știu că în viața mea privată fac greșeli, fac tâmpenii.

Dar încerc să iau părțile mele bune. Lucrurile care îi împiedică pe oameni să devină super dezvoltați și inteligenți sunt superficialitatea și ignoranța. Și încerc cumva să transmit chestia asta și să-i fac pe cei din jur mai puțin dispuși să judece după aparențe.”

Cine sunt cei care te urmăresc pe YouTube și de ce crezi că o fac?

Selly: „E un public destul de divers, majoritatea vine din generația Z, bineînțeles, de copii de generală și de liceu. Cred că mă urmăresc pentru că le place ceea ce fac, le place divertismentul acesta autentic. Cred că li se pare mișto să pot realiza chestii de genul celor pe care le postez și, în același timp, să vadă că sunt un tip cât se poate de normal.

Fanii mei mă privesc ca pe unul de-al lor, adică nu mă văd ca pe un tip superior care apare la TV și dă sfaturi despre viață. Nu, sunt un elev de 16 ani, la fel ca ei, din același mediu, n-am avut părinți nici săraci, nici bogați.”

Te consideri un model pentru cei din generația ta?

Selly: „Mi-aș dori să fiu un model pentru ei, dar important e să încerci să influențezi oamenii pozitiv și să schimbi lucruri în bine. Nu știu dacă ei mă văd ca pe un model, dar cred că, măcar în subconștient, și-au tras niște valori și principii de la mine, chiar dacă nu-și dau seama de lucrul ăsta.

Un om de notorietatea ta ar trebui să educe publicul sau doar să-l țină acolo, cu ochii lipiți de ecran? Care e responsabilitatea ta ca om influent în online?

Selly: „Mie nu-mi place să le spun oamenilor ce ar trebui să facă. Eu cred că asta depinde de tine ca om și de cum percepi tu realitatea. Eu nu găsesc nimic de condamnat la oamenii care vor să aibă succes și pe care nu-i interesează neapărat dacă schimbă convingeri sau dacă educă. În același timp, însă, mie îmi place să cred că las o influență pozitivă.”

După doi ani de vlogging ai început să câștigi bani din această activitate. Cât de confortabilă, din punct de vedere financiar, e această „meserie”?

Selly: „După părerea mea, din toate punctele de vedere, câștig suficienți bani din vlogging. Sunt mulțumit. Dar ce înseamnă suficient pentru un copil de 16 ani? Da, pot să trăiesc doar din asta.”

Ce vrei să faci după liceu?

Selly: „E o întrebare bună. O să merg la facultate, cel mai probabil la cea de Film, la UNATC. Sper să nu-mi schimb opțiunea până atunci. Dar voi continua să fac vlogging.”

 ***

Fetelor, o să muriți și voi de ciudă că nu l-ați întâlnit până acum. Dar, fiindcă destinul nu a fost scris încă, aflați că Selly nu are o iubită în acest moment pentru că… „Nu am timp de o relație și, momentan, nu simt nevoia de acest gen de afecțiune” (râde). Uuuuu, sorry girls!

Câteva chestii despre Andrei Șelaru – Selly

În primul rând nu-i place să-i spună cineva Andrei, ci Selly. Andrei sună ca dracu, zice el, și singura care îl mai strigă așa e maică-sa.

E elev în clasa a zecea la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova.

În ciuda succesului de acum, poantele și filmulețele lui de la început nu erau la fel de bune ca astea de acum. Ba erau cam idioate, de-aia le-a și ascuns.

A avut o iubită care l-a părăsit. L-a pus să aleagă între ea și YouTube. A ales YouTube. (Băiat deștept)

Ce înseamnă să fii influent în online. Vineri, când i-am luat acest interviu, avea 841.000 de abonați. Azi, sâmbătă, a mai cooptat o mie (nu știu de unde).

Citește și:

De ce îmi încep fiecare zi cu un pahar cu apă. De preferat Borsec

Armata României în era Facebook, Twitter și Instagram

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.