Site icon Așa și pe dincólo

Ce mănâncă păsările iarna? Vino la Atelierul de Hrănitori și o să înveți cum le poți hrăni corect!

O pasăre curioasă vine la un punct de hrănire din parc pentru a se hrăni cu semințe, puse de voluntari pentru iarnă

Credit foto: Forest Simon/UNSPLASH.com

Share This:

Iubim păsările din parcuri, însă cei mai mulți dintre noi nu știm să le hrănim corect. Dacă nu știai asta, află acum că pâinea și covrigii le fac rău, așa că renunță la acest obicei! Dacă vrei să știi ce mănâncă păsările iarna, vino la Atelierul de Hrănitori organizat de Societatea Ornitologică Română (SOR) și vei învăța tot ce nu știai despre înaripatele pe care le îndrăgești!

Societatea Ornitologică Română organizează cea de-a patra ediție a evenimentului Atelierul de Hrănitori. Evenimentul are loc duminică, 20 noiembrie, în București (Parcul Herăstrău, vis-à-vis de Grădina Urbană) și la Cluj-Napoca (Muzeul Zoologic al UBB).

Este un prilej pentru copii și adulți, iubitori de păsări și natură, să confecționeze puncte de hrănire pentru păsările sălbatice. Totodată, participanții vor învăța cum să le ajute să treacă peste temperaturile scăzute din timpul iernii. Evenimentul va începe la ora 10:00 cu activități și ateliere care vor ține până la ora 14:00.

Cei care vin duminică la Atelierul de Hrănitori vor fi așteptați de voluntarii și de staff-ul SOR cu povești despre păsări, informații practice și cu o mulțime de idei folositoare pentru a face iarna mai ușoară pentru păsări și mai colorată pentru oameni. Vor exista deja consacratele ateliere, motivul principal al întâlnirii noastre, unde oamenii învață să confecționeze hrănitori pe care le pot lua acasă, fie din coji de nucă de cocos sau de pomelo, din lemn sau alte materiale la fel de neconvenționale”, spune Teodora Domșa, coordonatorul proiectului

Credit foto: SOR

Ce mănâncă păsările iarna? Iată câteva ponturi!

Biologii SOR recomandă hrănirea păsărilor din parcuri doar în sezonul rece, când animalele chiar au nevoie de hrană. Însă nu orice aliment aruncat de la masa ta e potrivit pentru înaripate. În sezonul de toamnă-iarnă, poți hrăni păsările din parcuri cu alimente neprocesate, apropiate de hrana lor naturală.

Tururi ghidate pentru iubitorii de păsări

Pentru că este un eveniment dedicat păsărilor, participanții își pot testa abilitățile de identificare a speciilor de păsări sălbatice din cele două orașe. Participanții vor fi ajutați să identifice păsările cu ajutorul determinatoarelor de specialitate. Apoi le vor putea observa în cadrul tururilor ghidate pe trasee din Parcul Herăstrău sau la inelările realizate de ornitologii Muzeului Zoologic din Cluj Napoca.

Vom discuta despre păsările sălbatice din mediul urban, iar cei care vor să învețe cum să recunoască înaripatele vor putea achiziționa ghidurile de identificare de la eveniment. Vom povesti și despre cum învățăm să deosebim păsările nu doar după aspect, dar și după cum se hrănesc sau cum zboară”, dezvăluie reprezentanții SOR.

Atelierul de Hrănitori este un proiect propriu al SOR, realizat în parteneriat cu Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti. Participarea la eveniment este gratuită.

Exit mobile version