Ce poți vedea la Kinodiseea 2018, festivalul de film pentru copii și adolescenți

Share This:

Eu unul m-am săturat până peste cap de Iron Man și Spider Man, de Hulk și Captain America și de toți eroii umflați de la Hollywood. Și cred că și copiii voștri trebuie să descopere personajele alea cu povești interesante de viață, fără exagerări, violență și efecte speciale.

Dacă nu-ți plac miliardarii de carton, femeile cu silicoane și eroii artificiali, atunci ești pe drumul cel bun. Pe drumul care duce la Kinodiseea 2018 mai exact, cel mai tare festival de film pentru publicul tânăr din Sud-Estul Europei, care are loc la București în perioada 8-13 noiembrie 2018. Proiecțiile au loc în București, în mai multe locuri, iar accesul este gratuit în cazul majorității filmelor. Însă, pentru a avea acces liber, trebuie să-ț rezervi locurile pe site-ul festivalului.

Anul ăsta la Kinodiseea 2018 vin filme premiate la festivalurile internaționale, dintre care se remarcă The Breadwinner/Parvana – o copilărie în Afganistan, câștigător al Globului de Aur și nominalizat la Oscar.

Festivalul începe azi, 8 noiembrie 2018, cu avanpremiera animației Colț Alb, în regia lui Alexandre Espigares (ora 19.00, Cinema PRO).

Filmul, o producție Franța/Luxemburg, este subtitrat în limba română și recomandat copiilor din clasele II-VIII. Filmul de animație a primit distincția Cea mai fidelă adaptare a îndrăgitei cărți a lui Jack London.

Dar, să revenim la The Breadwinner/Parvana – o copilărie în Afganistan. O producție Irlanda/Canada/Luxemburg, filmul este recomandat copiilor din clasele II-VII și a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film de animație. E câștigător al Globului de Aur în 2018 pentru Cea mai bună animație.

Filmul urmărește povestea extraordinară a unei fete afgane de 11 ani, Parvana, născută într-o lume de conflict și opresiune în continuă schimbare, care își găsește tăria în iubirea din familia ei. În Kabulul controlat de talibani, femeile și fetele nu au voie să părăsească casa fără să fie escortate, să câștige bani sau să cumpere mâncare și consumabile din piață.

Când tatăl lui Parvana, un profesor, este închis pe nedrept, aceasta trebuie să se deghizeze în băiat pentru a deveni singurul susținător și suport al familiei sale. Împreună cu cea mai bună prietenă a sa, Shauzia, ea riscă descoperirea încercând să afle dacă tatăl ei este încă în viață. Arătând curaj și perseverență, Parvana face tot ce poate pentru a-și susține familia, încercând cu disperare să-și elibereze tatăl.
Când: 12 noiembrie 2018, ora 19.00; Unde: Cinema PRO București; Intrare liberă.

Un alt film care merită văzut este Supa Modo – o producție Germania/Kenya, subtitrată în limba română. Pelicula, recomandată copiilor din clasele III-VIII, a primit premiul Crystal Bear-Special Mention la Festivalul de Film de la Berlin, premiul publicului pentru Cel mai bun film străin la Cinetopia la Toronto IFF.

E vorba despre Jo, o fetiță de 9 ani care suferă de o boală terminală. În momentul în care puține mai pot fi făcute pentru ea, părăsește spitalul și se întoarce acasă. Mama ei, Kathryn, și sora ei adolescentă Mwix unesc micuțul sat Maweni pentru o cauză comună – aceea de a o convinge pe Jo că are puteri speciale și că este de fapt o super-eroină.

Când: 9 noiembrie 2018, ora 12.00; Unde: Cinema Eforie București; Intrare liberă

Căpitanul Mortem – o producție Irlanda/Estonia/Belgia, cu dublaj în limba română. La Kinodiseea 2018, filmul e recomandat copiilor de grădiniță și de școală primară.

Un băiat învață să aibă control asupra propriei sale vieți, când este micșorat la dimensiunea unei insecte și nevoit să își cârmuiască propriul vapor de jucărie printr-o cafenea inundată. Morten trebuie să fie micșorat înainte să se poată maturiza.

Când: 10 -11 noiembrie 2018, ora 11.00; Unde: Cinema Eforie București; Intrare: 7-10 lei

Mai multe detalii AICI.

Be the first to comment on "Ce poți vedea la Kinodiseea 2018, festivalul de film pentru copii și adolescenți"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.