Ce salariu are un casier PENNY și cum poate promova în companie

Credit foto: PENNY Romania Facebook

Share This:

Succesul pornește de la oameni este mesajul noii campanii de brand de angajator a discounterului PENNY, prin care urmărește să rămână competitiv pe piața locală. Unul dintre pilonii dezvoltării rețelei în România este echipa care numără 5.500 de angajați. Pentru a-și îndeplini planul, compania a majorat salariile angajaților, aducând venitul minim net la valoarea de 2.275 de lei, cu bonuri de masă incluse.

Succesul pornește de la oameni, iar angajații noștri sunt motorul schimbării zilnice de care avem nevoie pentru a ne îndeplini obiectivele. Ne dorim să rămânem competitivi pe piață și să le oferim o paletă cât mai variată de beneficii care să vină în întâmpinarea nevoilor lor atât pe plan profesional, cât și personal. Mărirea venitului face parte din strategia noastră de retenție”, spune Raffaele Balestra, CFO PENNY România.

Ce beneficii are un angajat PENNY

Pachetul salarial nu este singurul mijloc de stimulare a angajaților. Compania a alocat resurse suplimentare pentru o serie de beneficii menite să asigure salariaților un plus de încredere în angajator.

  • Asigurare privată de sănătate: peste 1.400 de angajați au folosit-o în 2020;
  • Rechizite școlare: 890 de angajați cu copii cu vârste cuprinse între 6 – 14 ani au beneficiat de rechizite în valoare de 178.000 lei;
  • Bonus pentru nou-născut: 218 angajați au primit bonusuri cu o valoare totală de 940.016 lei;
  • Vouchere pentru scutece: acordate pentru 133 de copii sub trei luni.

Citește și: Statul introduce o garanție de 50 de bani pentru fiecare băutură ambalată cumpărată din magazine

Cum poate promova un salariat în companie

În 2021, PENNY a stabilit un plan de carieră pentru o parte din departamentele companiei. În general, managerii au avut acces la cursuri, traininguri și posibilități de avansare în cadrul companiei, însă planul anual de formare îi are în vedere și pe casieri, manipulanți marfă și alți angajați PENNY.

Încă din 2016, trainingul este o preocupare permanentă pentru noi, începând și livrând în perioada 2016-2017 traininguri operaționale, de proces, dar și soft, cum ar fi amabilitatea atât față de clienți, cât și față de colegi pentru toți membrii echipelor din magazine, indiferent de funcție. În 2018, pentru toți colegii din fiecare magazin am organizat un workshop de echipă în care s-au discutat detalii și s-au facut exerciții pe ceea ce înseamnă lucrul în echipă, comunicarea în echipă și așa mai departe.

În perioada 2018-2022, ne concentrăm pe dezvoltarea abilităților de leadership pentru fiecare poziție de manager. Am început în 2018 cu centre de dezvoltare în vânzări pentru administratorii de zone, dar și cu traininguri pentru liderii noștri din magazine. La nivel de vânzări, continuăm în 2021 cu dezvoltarea competențelor de conducere pentru managerii de magazine și asistenți.

Am făcut și în logistică primii pași în această direcție a leadershipului, iar la nivelul sediului central am avut deja centre de dezvoltare pentru șefii de departamente, iar la nivelul următor vor fi pentru rolurile de lider de echipă.

De asemenea, colegii noștri au la dispoziție permanent programe de învățare în eLearning, pe care le pot parcurge în timpul programului de lucru. În plus, pentru 2022 avem în vedere un program de training pentru toate funcțiile din magazine, dar și planuri de carieră special dedicate colegilor din magazine”, ne-au răspuns reprezentanții companiei.

Daniel Gross, CEO PENNY România

Câte magazine are PENNY la final de 2021

Discounterul PENNY este parte a grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România. Primul magazin deschis pe piața locală a fost inaugurat în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de trei centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău. Rețeaua PENNY din România va încheia anul cu 301 magazine și o echipă formată din 5.500 de angajați.

Be the first to comment on "Ce salariu are un casier PENNY și cum poate promova în companie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.