Ce soluții are Primăria Capitalei pentru elevii care stau acasă pe durata viscolului

Share This:

Marți, la Comandamentul de iarnă care a avut loc la Primăria Capitalei, edilul general a oferit o soluție părinților care nu au unde să-și lase copiii dimineața, în această perioadă cu avertizări meteo. Vă reamintesc, cursurile au fost suspendate toată săptămâna în școlile și grădinițele de stat, ca urmare a gerului anunțat de meteorologi.

Soluția salvatoare vine de la Primăria generală și de la primăriile de sector, care vor trimite asistenți sociali la domiciliul familiilor care au nevoie de asistență. La nivelul fiecărei scări de bloc se va identifica un apartament, în vecini, în care vor fi cazați toți copiii din acel bloc. Un asistent social va juca rol de educator și va supraveghea copiii, cât timp părinții sunt la serviciu. Municipalitatea se bazează și pe sprijinul părinților, care sunt invitați, astfel, să-și pună la dispoziție locuințele și pentru copiii vecinilor. Primarul general Gabriela Firea a declarat că îi înțelege pe părinții care nu au cu cine să-i lase pe cei mici, dar consideră că părinții vor găsi, cu siguranță, soluții în familie.

Vezi video mai jos!

„Îi ințeleg pe părinți, dar îi rog să găsească soluții în familie, între cunoscuți, dar să nu îi lase pe copii în viscol, în ger. Cred că este o măsură legală și responsabilă. Pentru cazurile în care o familie nu gasește o soluție, venim în ajutor la numărul nostru verde și Primăria generală, prin DGASPC și primăriile de sector, vor găsi soluții pentru aceste situații punctuale în care părinții nu au găsit pe nimeni să supravegheze copiii. Facem acest gest pentru a demonstra că ne pasă. După cum transmite ANM, lucrurile nu arată bine toată săptămâna, va fi în continuare ger”, a declarat Gabriela Firea, care nu crede că părinții vor avea probleme în a se organiza în familie pentru a veni în sprijinul copiilor lor.

Linia telefonică gratuită a Primăriei Capitalei este 0800.800.868. La acest număr de telefon sunt sfătuiâi să sune păronții care nu au găsit cu cine să-și lase copiii cât timp ei sunt la serviciu. Primarul general a precizat că bucureștenii nu trebuie să vadă școlile și grădinițele ca pe niște locuri în care își abandonează copiii pentru ca ei să ajungă la muncă. „Dacă un copil este bolnav, ce facem? Ne supărăm pe autorități? Înțeleg dificultatea prin care trec părinții în această perioadă, dar școlile sunt, în primul rând, pentru educație și nu doar pentru îngrijire și supraveghere”, a spus Gabriela Firea.

SFAT: Citiți-le copiilor mai multe povești! Câteva ponturi AICI.

Edilii Capitalei au luat decizia suspendării cursurilor în școlile și grădinițele de stat, toată săptămâna, urmând ca elevii și recupereze zilele pierdute la reluarea orelor. În acest timp, instituțiile de învățământ private au porțile deschise pentru copii. Nu înțeleg de unde această încăpățânare, domnule.

Te-ar mai putea interesa:3 Comments on "Ce soluții are Primăria Capitalei pentru elevii care stau acasă pe durata viscolului"

  1. „Dacă un copil este bolnav, ce facem?”
    Daca copilul este bolnav se elibereaza un concediu medical in fata caruia angajatorul nu poate face nazuri. In cazul in care doresc o zi libera trebuie sa fac o cerere cu cel putin 5 zile inainte. Chiar sunt curioasa daca doamna primar ar intelege daca staff-ul dansei nu ar veni la munca pe motivul acesta.

  2. Poate doamna Firea vorbeste cu angajatorii ca unul dintre parinti sa aiba liber ( in cazul in care sunt familii formate doar din mama, tata si copii). Salutam aceste initiative fara cap…..

  3. Ok. Sunt ptr educatie scolile. Ce facem ca pierd o saptamana de studiu? Cine ii invata in saptamana asta?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.