Cea mai ieftină asigurare pentru telefonul tău scump

Share This:

Dacă inima îți spune că meriți un telefon mobil de ultimă generație, atunci creierul ar trebui să-ți lumineze mintea că e musai să ți-l asiguri în caz de distrugere sau furt. Un smartphone care costă o mie de euro merită măcar o asigurare care să acopere cel mai frecvent risc care vine odată cu el, și acela e riscul de a-l face țăndări pe podea.

Eu nu am făcut astfel de achiziții până acum, iar unul din motive este că m-aș simți chiar prost să-mi bat joc de banii mei. Am un obicei teribil de a distruge telefoane, iar cea mai ieftină asigurare la care mă pot gândi e una la care sigur te-ai gândit și tu.

Ca mândru purtător de iPhone 6, 7, 8 ș.a.m.d. sau de Samsung S6, S7, S8 și, mai nou, S9 ar trebui să știi deja că ai posibilitatea să-ți asiguri gadgetul preferat direct la operatorul de telefonie. Orange și Vodafone au acest gen de servicii, iar prima de asigurare se plătește lunar, în factură, în funcție de prețul la liber al telefonului mobil.

De exemplu, pentru riscul asigurat numit distrugeri plătești între 1 și 9 euro lunar, la Vodafone, și între 2 și 14 euro lunar, la Orange.

În cazul unui smartphone mai scump, prima de asigurare e inclusă în prețul telefonului. Însă, pentru a beneficia de despăgubiri, trebuie să anunți brokerul de asigurare al fiecărei companii de telefonie într-un termen dat (7 zile lucrătoare de la incident – la Vodafone; 5-7 zile de la incident – la Orange).

Însă, trebuie să ai foarte mare grijă deoarece polița de asigurare nu acoperă întotdeauna toate riscurile probabile, operatorul de telefonie fiind foarte reticent în a te despăgubi pentru distrugerile provocate din neatenție.

De aceea revin la cea mai ieftină asigurare posibilă în caz de daune provocate de neatenția umană, care în cazul meu s-a dovedit foarte eficientă. În loc să plătesc 5-6 euro lunar pentru asigurarea oferită de operatorii de telefonie, aș alege să-mi securizez mobilul cu o sticlă de protecție care nu costă mai mult de zece euro. 

Una dintre cele mai bune alegeri pentru posesorii de IPhone 7 e această sticlă de protecție 3D

Când ai un mobil care face o mică avere, costurile de înlocuire a ecranului sau a unor componente mai sensibile pot ajunge foarte ușor la jumătatea valorii acelei averi. Prin urmare, o sticlă de protecție realizată dintr-un material ultra-rezistent e un accesoriu care nu trebuie să-ți lipsească. Pentru montaj nu ai nevoie de facultate, ci doar de un minut de răbdare, iar acest tutorial îți poate fi de folos.

Prima dată când m-am zgâriat pe ochi de ciudă că nu am făcut o minimă investiție în protejarea mobilului a fost acum vreo cinci ani. Tocmai îmi cumpărasem primul smartphone din viața mea și nu am apucat să mă bucur de el decât 60 de secunde.

Atât l-am putut butona după ce l-am scos din cutie. În încercarea de a-l proteja de mâinile mele neîndemânatice – eram ca un tată care își ia prima dată copilul în brațe – l-am scăpat pe jos de la cel mult un metru. S-a dus naibii toată invetiția mea și nu m-a lăsat inima să-i mint pe cei de la eMAG că așa l-am scos din cutie.

Dacă te uiți atent la condițiile de aplicare a garanției la produsele Samsung, vei observa că ești complet neacoperit când îți distrugi telefonul din neglijență. Așa este acum, atunci nu mai țin minte care erau condițiile.

Cea mai ieftină asigurare pentru smartphone mai are o componentă, mai precis un alt accesoriu care îi asigură dispozitivului tău un plus de protecție la șocuri. Pe exit.ro am găsit o husă perfectă pentru S6 al meu, care vine la pachet cu o sticlă de protecție pentru ecran.

Husa, confecționată din poliuretan, face priză ca lumea în palmă. Nu lasă amprente și e disponibilă în patru culori (negru, albastru închis, argintiu și auriu). În perioada asta o poți achiziționa la prețul promoțional de 55 de lei. Voi cum vă protejați telefoanele alea scumpe?

Citește și:

Îți iubești telefonul mobil? Atunci poartă-l cu stil!
Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.