Cele mai inutile gesturi ale omului, pe-nțelesul tuturor

Credit foto: Pixabay/Pexels.com

Share This:

Ideea pentru acest articol a venit de la Toni Grecu, care spunea în podcastul lui Micutzu că fumatul e cel mai inutil gest de care e capabil omul. Deși sunt de acord 100%, nu pot să mă dau mai înțelept decât sunt și recunosc că erau vremuri când susțineam contrariul. Acum, că sunt nefumător, mi-e ușor să zic că perioada de dinainte a fost o pierdere de timp, bani și sănătate. Așa că, să plasăm fumatul în categoria gesturilor relativ inutile, cu dedicație pentru „frații” mei fumători. Dar, să vedem care sunt, fără echivoc, cele mai inutile gesturi ale omului!

„Nu e ceea ce pare”

Te-a prins nevasta/prietena/soțul/prietenul cu alta/altul și tot ce poți să îngâni e „nu e ceea ce pare”. C*aie, doar atât poți? Unul dintre cele mai inutile gesturi pe care le poate face omul e să nege evidența. Ce, dezlegați integrame?

Ridicarea colacului WC

De când mă știu, ridicarea colacului WC este o regulă nescrisă în casele locuite de femei și bărbați. Acest gest, în speță, simplu a născut cele mai inutile discuții între membrii aceleiași familii. Ba chiar și scandaluri urâte. De regulă, femeile au ceva de reproșat bărbaților, care nu ridică niciodată capacul de la WC după ce-și fac nevoia numărul 1.

Dacă mă întrebi pe mine, chestia asta dezavantajează clar bărbatul, care e pus în situația de a atinge colacul de două ori: o dată ca să-l ridice și încă o dată ca să-l lase jos. Ce, femeile au oase-n burtă? Nu-și pot coborî singure colacul? Noi oricum ni-l ridicăm atunci când trebuie să ne facem treaba.

Și nicăieri nu scrie că ridicat este poziția sa „naturală”. Remember: vasele de toaletă nu au colace când le cumperi; alea se iau separat. Deci… ia mai terminați cu prostiile!

Folosirea alcoolului sanitar (spirt) pentru prevenirea infecției cu coronavirus

Se pare că dr. Streinu Cercel a avut, totuși, dreptate când a spus că spirtul nu ajută la împiedicarea infecției cu coronavirus. O simplă lecturare a prospectului ar fi lămurit pe toată lumea: alcoolul sanitar este bactericid, deci are efect asupra bacteriilor, nu virucid, ca să inactiveze/ucidă virusurile.

Se știe deja că alcoolul sanitar a avut rezultate scăzute în distrugerea virusurilor hepatitei B, hepatitei C și HIV. Așa că nu înțeleg de ce e recomandat de „somități” medicale, printre care se numără și ministrul sănătății Nelu Tătaru, pentru coronavirus. Pentru distrugerea virusurilor e nevoie de dezinfecție la nivel înalt și sterilizare.

Dezinfecția la nivel înalt se face cu substanțe virucide aprobate de autoritățile medicale competente, substanțe care ucid virusurile.   

Alcoolul sanitar nu se folosește nici pentru dezinfectarea instrumentarului medical, din care fac parte și ustensilele chirurgicale. În acest caz, instrumentarul trece prin dezinfecția la nivel înalt cu virucide, după care e sterilizat fie cu ajutorul unui sterilizator cu aer cald, fie cu vapori sub presiune.

Deși cu toții ne luăm informații vitale de la specialiștii pe care-i vedem la televizor, nu strică să facem și cercetări pe cont propriu. De multe ori, specialiștii ăia buni nici nu apar la televizor.

lensa.ro

Strângerea mâinii

Dacă e să învățăm ceva din această pandemie de coronavirus e că salutul cu mâna este inutil. Personal, am o reținere maximă să strâng mâna cuiva. După părerea mea, acest gest ar trebui limitat la situații în care chiar se impune a fi utilizat: când ești felicitat de cineva pentru nu știu ce ispavă, când te avansează șeful și vrea să dea mâna cu tine, când faci cunoștință cu o persoană nouă etc.

Înnebunesc când văd cum își strâng mâna unii oameni, chiar și de câteva ori pe zi. Deși ți s-ar putea părea ciudat, eu mai și refuz să dau mâna cu cei din jur. De multe ori. Sorry, dar chiar mi se pare un gest inutil și complet neigienic.

Scandalul făcut în trafic

Trebuia să-l pomenesc mai sus, în capul listei. N-am înțeles niciodată de ce doi oameni simt nevoia să se păruiască în intersecție. Ce, ți-a tăiat calea? A intrat în tine? Se mai întâmplă; și să dai peste mârlani, și să greșească omul. Dar asta nu justifică în nici un fel scandalul făcut în trafic.

Este clar unul dintre cele mai inutile gesturi ale omului. Gândește-te că ai șanse mai mari să mori de infarct sau înjunghiat decât să repari, pe loc, ceea ce a stricat idiotul care te-a lovit în intersecție!

Credit foto: Pixabay/Pexels.com

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.