Cele mai proaste titluri din presa românească online (I)

Credit foto: Roman Kraft/UNSPLASH

Share This:

Cele mai proaste titluri din presa românească nu s-au scris încă. Cred cu tărie că se poate și mai rău de atât. Când presa vrea să se umple de penibil, o face, de cele mai multe ori, conștient. Pentru toate celelalte cazuri există câte un redactor care a fost degeaba la școală.

Cei care nu lucrați în presă, dar consumați conținut online, trebuie să știți că e ceva defect la noi aștia care ne pretindem jurnaliști doar pentru că scriem pe niște site-uri. Noi vă credem, de cele mai multe ori, prea proști ca să înțelegeți știrile complicate pe care noi le-am putea scrie.

Dar voi știți că nu e așa și că, de fapt, jurnaliștii sunt printre puținii oameni de pe planetă care pretind că știu o groază de lucruri, când, de fapt, nu știu mai nimic.

Titlurile de presă spun cam totul despre articolele care le însoțesc și, de cele mai multe ori, ele vă determină să citiți sau să ignorați un ceva care circulă în online. Dar e un lucru pe care trebuie să-l știți: în multe cazuri sunteți prea deștepți pentru titlurile și articolele de presă aferente, prin urmare nici nu merită să le deschideți.

Nu dați clic dacă simțiți chiar și un dram de prostie, fiindcă ar putea fi purtătoare de coronavirus. La titluri mă refer.

Deși nu mi-am propus să ignor cu desăvârșire titlurile bombastice și neadevărate, azi mă rezum la a pune la zid cele mai oligofrene titluri pe care le-am remarcat eu în ultimele săptămâni. S-ar putea să-mi fi scăpat unele chiar bune, dar voi de ce sunteți aici? Să dormiți în șlapi?

Acum că am trecut de știrea momentului la început de an, putem vorbi mai detașat despre Cristina Țopescu (fie-i cenușa ușoară!). Pentru cei care nu au înțeles care-i problema cu acest titlu… atrag atenția că verbul schimbă complet sensul enunțului.

Ar fi fost OK dacă bărbatul în cauză era vreun manipulant al cuptoarelor de la crematoriul Vitan-Bârzești, unde a fost depus trupul Cristinei Țopescu. Așa pot să înțeleg; omul nu voia să o ardă pe femeie și a intrat în grevă. Dar nu, nu era ăla. Era unu, venit pe acolo să-l roage pe preotul bisericii din curtea IML să convingă familia defunctei să renunțe la incinerare.

Aici și eu mă încurc și am mari probleme în a înțelege fenomenul: cu cine rămâne, de fapt, însărcinată o femeie? Cu copilul sau cu partenerul/soțul/concubinul ei? Teoretic cu partenerul/soțul/concubinul, iar copilul este rodul acestei uniuni. Dar, dacă faci apel la DEX și te duci la cuvântul însărcinată constați că înseamnă… ceea ce te așteptai deja să însemne: care poartă un făt în pântece; gravidă.

Deci, să fiu al naibii dacă merge vreuna dintre cele două variante!

Dacă e să rămânem la sarcini și copii, n-am înțeles-o nici pe aia: „X a devenit mamă pentru a treia oară”. Cum naiba să devii mamă pentru a treia oară când, de fapt, ai dobândit acest statut încă de la primul copil? Tot mamă te chemi și la a doua naștere și la a zecea, dar nu devii, fiindcă ești deja.

Din seria titluri absurde am aici două care n-au nici o logică. Îmi place ăsta: „Ion Besoiu a fost îmormântat lângă a patra soție acum trei ani”. De aici înțeleg ori că s-a aflat abia acum, ori e ceva putred în Danemarca.

Anamaria Prodan, imaginea care a rupt barierele! „Nimeni nu mă poate opri” – ăsta e un titlu pe care aș da și eu clic să văd ce a mai rupt Anamaria Prodan. Știam că în trecut a rupt gura târgului, a rupt tăcerea, inclusiv i-a rupt falca lui Dan Alexa. Orice ar face, Anamaria Prodan rupe.

Aici, pozele HOT cu cea mai apetisantă dansatoare îți pot da un singur fel de dependență, și anume de l**ă. Cred că în redacția ăstora de la Ciao e epidemie de așa ceva. Ca să nu dea în pandemie, nu mai dați clic pe titluri de acest gen.

Te-ar putea interesa și:

Credit foto: Roman Kraft/UNSPLASH

Be the first to comment on "Cele mai proaste titluri din presa românească online (I)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.