Ceva nu e în regulă cu consilierii lui Sorin Oprescu. Le place șpaga

Sursa foto: Adevărul

Share This:

Primarul general Sorin Oprescu are o problemă cu oamenii pe care îi recrutează. Doi dintre consilierii săi de încredere au fost săltați de DNA, unul în iunie 2014, altul miercuri seară, pentru acuzațiile de trafic de influență și luare de mită. Joi, cel de-al doilea a fost arestat preventiv. Putregaiul din administrația condusă de independentul Oprescu ridică un semn de întrebare în ceea ce privește implicarea edilului general în scandalurile de corupție care îi vizează pe subalternii lui.

Consilierul personal al lui Sorin Oprescu, Solomon Wigler, omul cu influență nemărginită în aparatul de specialitate al primăriei (direcția de Urbanism), a fost surprins în flagrant luând 25.000 de euro mită de la o persoană care reprezenta o firmă specializată în construirea de spații comerciale (supermarket-uri). Banii reprezentau o tranșă din suma totală de 230.000 de euro cerută pentru a interveni pe lângă funcționarii cu semnătură și ștampilă să aprobe planuri urbanistice zonale pentru construirea a trei supermarketuri.

Wigler, despre care am menționat că este un om influent în primărie, promisese denunțătorului că va convinge consilierii generali să voteze proiectele de hotărâre care vizau ridicarea celor trei magazine. Și i-a convins, căci proiectele de hotărâre au fost avizate de consiliu, iar Wigler se alese până în zua denunțului cu 150.000 de euro. Mai mult, acest băiat descurcăreț cu avere de mogul, ar fi pus botul la o șpagă de 25.000 de euro pentru ca primăria să aprobe realizarea unui sens giratoriu și a unui drum de acces către supermarket-urile pe care le susținea.

Într-un context separat, la data de 14 noiembrie 2013, inculpatul Wigler Solomon a mai primit de la omul de afaceri suma de 25.000 euro pentru a interveni pe lângă primarul general al municipiului Bucureşti, pe lângă care a lăsat să creadă că are influenţă, în vederea eliberării unei autorizaţii de construire necesare unei soluţii de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarket-uri”, se arată în referatul procurorilor.

Și asta nu e tot. Wigler a negociat pentru „clienții” săi din zona de retail (iar consilierii au avizat) ca Municipalitatea să accepte o fâșie de teren (341 mp) sub formă de donație (șpagă), pe care autoritatea locală să o asfalteze și să o transforme în drum public de acces spre unul din magazine. A, nu am menționat pentru cine a tras Wigler sforile. Beneficiarul final al acestor afaceri este societatea Kaufland România, aflată în plină expansiune teritorială. Wigler a fost arestat preventiv azi, sub acuzația de trafic de influență și luare de mită.

Mădălin Dumitru, un director care a tras prea mult pentru el și prea puțin pentru oraș
Mădălin Dumitru, un director care a tras prea mult pentru el și prea puțin pentru oraș

Un alt apropiat al lui Oprescu, fostul său director de Infrastructură, Mădălin Dumitru, se află în arest preventiv încă din iunie 2014. Și lui i-a plăcut mita, motiv pentru care nu a avut nici o reținere să pretindă bani, mașini și alte bunuri de la firmele care aveau contracte de lucrări publice cu primăria. Mai mult, una din firme a executat lucrări de renovare sau de construcție la imobilele deținute de Dumitru sau de apropiați ai săi de teamă ca acesta să nu blocheze accesul societății la banii publici.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.