Cineva să-i spună Dacianei Sârbu că afacerea ei cu prăjituri – Mara Mura – merge pe minus

Share This:

Nu știu dacă are vreo legătură cu ceea ce urmează să vă spun, dar afacerea cu prăjituri și cafele a Dacianei Sârbu nu merge ca pe roate. Cel puțin așa arată bilanțurile financiare pe 2015 și 2016, depuse la Ministerul de Finanțe. Bilanțul pe 2017 nu a apărut încă, așa că mai e o rază de speranță pentru cafeneaua Mara Mura, deținută de soția lui Victor Ponta, europarlamentar aparținând Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților.

Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, în cei doi ani menționați, firma prin care Daciana Sârbu desfășoară activități de comerț cu dulcegării a raportat profit zero și pierderi de sute de mii de lei. În 2016, pierderile depășesc 325.000 de lei.

2015 e anul lansării afacerii, deci nu e relevant în discuția de față

Această diferență dintre venituri și cheltuieli figurează la „pierderi”, însă poate fi trecută foarte bine la capitolul „investiții”. Nu știm, nu ne pasă, nu bârfim. Știrea este alta și am aflat-o abia acum, și anume că Daciana Sârbu nu mai este asociată cu Cristina Voicu în acest business încă din vara anului 2016. Surse de încredere ale acestui site ne-au spus că cele două s-au despărțit pe fondul unor diferende des întâlnite în acest tip de asocieri.

Cele două dețineau afacerea frățește, însă Cristina Voicu era cea care gestiona business-ul când partenera ei era la muncă în Parlamentul European. În plus, Voicu se ocupa de aprovizionarea cu prăjituri a cofetăriei-cafenea, produse care erau realizate în laboratorul ei.

Contactată telefonic, Cristina Voicu nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informațiile noastre. Pe Daciana Sârbu nu m-am obosit s-o caut, întrucât a refuzat întotdeauna să răspundă solicitărilor pe acest subiect. Însă, dacă are ceva de spus îi stau la dispoziție.

Lansarea cafenelei Mara Mura, despre care ați putut citi în premieră în acest articol, nu a fost ocolită de scandal. La scurt timp de la deschidere (14 octombrie 2015) s-a aflat că localul nu avea aviz de funcționare de la primărie, motiv pentru care a fost închis trei săptămâni mai târziu. Știrea a plecat de la o anchetă a Centrului pentru Jurnalism de Investigații. Mara Mura s-a redeschis la jumătatea lunii noiembrie 2015, când a venit și avizul de la primărie.

Citește și: 

Cafeneaua Dacianei Sârbu funcționa fără autorizație de trei săptămâni

Andreea Marin, Mihaela Rădulescu și secretul sănătății

Be the first to comment on "Cineva să-i spună Dacianei Sârbu că afacerea ei cu prăjituri – Mara Mura – merge pe minus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.