Consiliere psihologică pentru medicii și asistentele care se luptă cu epidemia de coronavirus

Credit foto: Ashkan Forouzani/UNSPLASH

Share This:

Nu există zi în care oamenii care au ales să stea în case să nu se gândească la cei din spitale. La pacienți, dar mai ales la medici, asistente, ambulanțieri, brancardieri, dar și polițiști, jandarmi, vameși, pompieri. Ei duc adevărata luptă cu epidemia de coronavirus și trebuie să fie sănătoși ca să ne poată spune: Nu dispera, o să te faci bine!

Însă, personalul medical are nevoie să fie sănătos și în plan psihologic și mintal. Așa că, pentru toți salvatorii de vieți din spitale a fost creată o linie telefonică gratuită de consiliere și suport psihologic.

4medicALL este numele liniei directe dintre specialiștii în medicină și specialiștii în sănătate mintală ai Fundației Estuar.

Linia telefonică 4medicALL este deschisă începând de miercuri, 18 martie 2020, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 10.00 și 18.00. În funcție de evoluția situației și a solicitărilor, programul poate fi extins, spun reprezentanții organizației.

Membrii personalului medical, paramedical și sanitar pot primi consiliere la numerele de telefon: 0758.119.314, 0758.119.313, 0758.119.304 sau pe e-mail, la consiliere@estuar.org.

Foarte bună inițiativa, însă cel mai mare impediment al ei este că serviciul este disponibil în timpul săptămânii. Atunci, cel mai probabil, beneficiarii direcți ai acestei linii telefonice sunt în spitale, lângă pacienții lor.

Situația în care ne aflăm la nivel național și global creează angoase pentru cei mai mulți dintre noi. Izolarea socială, schimbările, incertitudinea și vulnerabilitatea fizică ne pot afecta și sănătatea mintală, de care este important să avem grijă. Totuși, cei mai expuși și mai încercați în această perioadă sunt cadrele medicale, linia I de intervenție, cei care poartă responsabilitatea de a trata simptomele unui virus nou.

Colegii mei terapeuți își vor folosi toată priceperea din peste 27 de ani de experiență a fundației, pentru  a-i ajuta să gestioneze mai ușor provocările acestor zile”  a declarat Amedeea Enache, director executiv al fundației Estuar.

Credit foto: Ashkan Forouzani/UNSPLASH

Be the first to comment on "Consiliere psihologică pentru medicii și asistentele care se luptă cu epidemia de coronavirus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.