Copiii chiar sunt grozavi. Au început înscrierile la „Pepiniera de talente”

Share This:

Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani care au înclinații spre muzică, teatru, arte plastice, scriere creativă ori dans au ocazia să-și dezvolte abilitățile și vocația în cadrul unui program educațional gratuit. E un fel de Românii au talent, faza pe școli și licee, însă fără transmisiuni televizate.

Toate bune până acum, însă cursurile și atelierele pentru dezvoltarea abilităților copiilor se adresează doar elevilor din Sectorul 3 al Capitalei. Iată tot ce trebuie să știi despre cea de-a șasea ediție a programului „Pepiniera de talente”, derulat de Primăria Sectorului 3!

S-a dat startul înscrierilor la acest program de activități extrașcolare dedicate elevilor din Sectorul 3. Cereri se primesc până la 16 martie 2018. Bun, acum că ai aflat cum înscrii copilul e cazul să afli de ce merită să o faci.

„Pepiniera de talente” este un program educațional extracuricular, care se adresează copiilor de școală cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. El are ca scop stimularea abilităților și îmbunătățirea calităților pe care le au elevii din clasele primare, din gimnaziu și din liceu. Păstrând proporțiile, seria aceasta de cursuri și ateliere ar putea fi o rampă de lansare spre o carieră de succes sau, cel puțin, un indicator pentru părinții care nu știu încă spre ce domeniu să-i ghideze pe copiii lor.

Cursurile, gratuite pentru toți participanții, sunt susținute de instructori profesioniști, în mare parte dascăli. „Pepiniera de talente” e pe cale să înceapă. Iată care e structura atelierelor și ce vor învăța copiii!

Grupa de vârstă 6-10 ani

Copiii din această categorie, care au înclinații spre dans, muzică (ore de cor) și pictură au șansa de a-și dezvolta abilitățile în cadrul acestui program. De asemenea, vor fi organizate ateliere de îndemânare care vizează dezvoltarea abilităților motrice și de comunicare între elevi.

Grupa de vârstă 10-14 ani

Cuprinde ateliere de teatru (actorie, public speaking, scenariu, regie, scenografie, lumini de spectacol, sunet), scriere creativă (storytelling, benzi desenate),  muzică (trupe/soliști, lumini de spectacol, sunet) și multimedia (fotografie, producție scurtmetraje, grafică).

În anii trecuți, Pepiniera de talente a descoperit mulți copii cu înclinații spre teatru și joc scenic

Grupa de vârstă 14-18 ani

Teatrul e nelipsit în cadrul acestei categorii de vârstă, însă mai sunt ateliere de muzică, scriere creativă, jurnalism și multimedia (fotografie, grafică, producție video, producție scurtmetraje, comunicare multimedia). Aceste cursuri ar putea fi un punct de plecare pentru adolescenții care încă nu știu ce vor face după liceu.

Conform Primăriei Sectorului 3, atelierele vor fi organizate pe module. În primă etapă accesul tuturor elevilor înscriși va fi garantat, urmând ca după finalizarea modulelor de inițiere să fie selectați cei care vor fi pregătiți în regim de performanță. Modulele de inițiere vor viza identificarea aptitudinilor, abilităților și competențelor elevilor din Sectorul 3. Pregătirea în sistem de performanță se va realiza în baza unei programe diferite, cu instructori reprezentativi din domeniile de activitate alese.

La aceste ateliere se pot înscrie elevii din clasele 0-XII din toate unităţile de învăţământ de pe raza Sectorului 3, publice sau private, autorizate în baza legii. Înscrierea elevilor în cadrul Programului „Pepiniera de talente” are caracter opţional, cursurile fiind gratuite şi costurile suportate integral de autoritatea locală.

Mai trebuie să știi că atelierele se vor desfăşura în afara programului şcolar, în funcție de sălile libere din unitățile de învățământ implicate în program sau comasând cursurile din mai multe școli/licee într-o singură unitate de învățământ, apropiată de cea la care învață elevii înscriși în program.

În alegerea acestora se va ține seama de orarul elevilor, de sălile disponibile, de orarul instructorilor, precum și de dotările tehnice necesare atelierelor în cauză.

Mulți elevi bucureșteni adoră șahul, însă unii sunt chiar buni la acest sport al minții

Care e perioada de desfășurare

19 – 23 martie 2018: verificarea formularelor, împărțirea pe domenii/grupe de studiu, încheierea parteneriatelor cu unitățile de învățământ, alte instituții.

26 martie – 13 aprilie 2018: selecția instructorilor, comunicarea orarului atelierelor, metodologia atelierelor, modalitatea de evaluare etc.

02 mai – 31 iulie 2018: desfășurarea propriu-zisă a atelierelor din cadrul programului, în conformitate cu calendarul stabilit și agreat de părți, comunicat public pe site-ul www.primarie3.ro.

01 -31 august 2018: evaluarea participanților, comunicare instructori -părinți, constituirea grupelor de performanță.

03 septembrie -29 noiembrie 2018: desfășurarea atelierelor pentru grupele de performanță.

Luna decembrie 2018, la o dată stabilită de comun acord: Gala „Pepinierei de Talente”.

„Pepiniera de talente” e gata să afle ce aptitudini are copilul tău.

Citește și:

Andreea Marin, Mihaela Rădulescu și secretul sănătății

1 Comment on "Copiii chiar sunt grozavi. Au început înscrierile la „Pepiniera de talente”"

  1. Optimizant.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.