Copiii dispăruți ai României | Cum am găsit-o pe Cristina

Foto: arhivă personală

Share This:

  • Aproape 6.000 de copii din România au dispărut de acasă în ultimul an. 5.821 dintre ei au fost găsiți.
  • Numărul de copii dispăruți în toată Europa a crescut cu 17% în 2020, anul pandemiei. Cauzele sunt diverse.
  • O fetiță din România care a fost despărțită de părinții ei biologici în 1990 a dat de urma lor 28 de ani mai târziu. În cele ce urmează vorbim de Cristina, care azi e cunoscută sub numele Emily.

Emily Rajput are 31 de ani și locuiește în Michigan. Deține un salon de înfrumusețare și e căsătorită, de 3 ani, cu Paras Rajput, un tânăr indian care lucrează la o companie producătoare de sisteme audio. A știut dintotdeauna că nu e americancă și că nu s-a născut acolo.

În 1990, anul nașterii sale, a primit numele Cristina. Da, e româncă. Mama ei, Virginia Petrache, a decis să o dea spre adopție fiindcă nu o putea crește. La doar 6 luni, Cristina a fost încredințată unei familii americane, care a promis că o va crește ca pe-o bucată din ea.

Părinții mei adoptivi au venit în România ca să mă ia. Știu că mama mea adoptivă s-a întâlnit cu mama mea naturală. Am o fotografie cu ele două și cu mine la mijloc, făcută într-un parc. E un moment emoționant. Părinții mei adoptivi au mai adoptat un băiat, care e dintr-o altă familie. El a fost fratele meu atâția ani. Ne-au luat pe amândoi și în acest timp am trăit în California”, spunea Emily, în 2018, pentru Click!.

În căutarea părinților

Legăturile dintre familia naturală și cea adoptivă s-au păstrat câțiva ani. Mama biologică primea constant noutăți despre fetița adoptată, inclusiv fotografii cu noua sa viață. Totodată, micuței i s-a spus de mică adevărul, că era înfiată. În fiecare an, de ziua ei, i se amintea că în România există o femeie care se gândește în fiecare zi la ea.

Apoi legăturile s-au rupt. Nimeni n-a mai știut nimic de Cristina și de viața ei de peste Ocean. Și drumul Virginiei cotise brusc și a pierdut-o din vedere pe fata ei.

La 28 de ani, în 2018, Emily și-a propus să se mărite. Găsise bărbatul potrivit și a cerut binecuvântarea părinților ei. O primise fără ezitare.

Credit foto: Emily Rajput Instagram

Dar lipsea ceva. Voia să-i știe și pe părinții naturali alături, așa că a pornit în căutarea lor. Emily s-a folosit de toate pârghiile internetului pentru a găsi măcar o urmă recentă a trecerii părinților ei.

Întâmplarea a făcut să dea de mine și să-i fac cunoscută povestea. Nu aveam mari speranțe că se va termina cu bine, dar viața te surprinde când te aștepți mai puțin. La două zile de la publicarea articolului, cineva a sunat la redacție să ne spună că o recunoaște pe Cristina și că mama ei este la celălalt capăt al firului.

„Surprize, surprize”

Mi s-a făcut pielea de găină și mă simțeam ca la Surprize, surprize. Deși n-am fost niciodată în emisiune. Totul a fost real. Mama ei a recunoscut-o în fotografiile din ziar și și-a pus unul din băieți să sune ca să afle cum poate lua legătura cu ea.

Întâlnirea dintre mamă și fiică a fost ceva demn de surprizele Andreei Marin: s-au văzut după 28 de ani pe Facebook Messenger, au vorbit, fiecare în limba ei, iar eu traduceam. N-am cuvinte. Și acum îmi vine să plâng, recunoscător că am trăit experiență ca asta.

Emily Rajput, 31 de ani mai târziu: „Abia aștept să o întâlnesc”

Emily ar fi vrut să ajungă în România în 2019. Nu a putut. Mama ei din SUA s-a îmbolnăvit și necesită îngrijire zilnică. Și-a amânat venirea pentru 2020, însă pandemia de Covid-19 i-a dat peste cap planurile. Încă nu și-a întâlnit mama naturală în persoană, însă nu mai vrea să amâne întoarcerea în țară.

De ziua ei, Emily i-a trimis flori printr-o prietenă. S-a bucurat enorm de buchetul ei de trandafiri roșii, trandafiri galbeni și floarea soarelui.

Credit foto: @roxamo via Emily Rajput Instagram

Emily e extrem de încântată că a intrat în contact cu toate rudele ei din România. Se înțelege de minune cu verii ei, pe care abia așteaptă să-i cunoască.

Dragostea pe care mi-au arătat-o este ireală și sunt foarte încântată să vin în România ca să-i întâlnesc pe toți în persoană. Pandemia m-a împiedicat să vin anul trecut. Foarte curând voi fi capabilă să vizitez și să-mi văd toată familia”, mi-a spus de curând Emily.

Emily nu va găsi pe toată lumea acasă. Tatăl ei biologic, Constantin, nu mai e în viață. Cu câțiva ani înainte de a muri, el și Virginia s-au despărțit.

Sora ei mai mare, Gabriela, nu mai este. A murit într-un accident de circulație, în România, lăsând în urmă 4 copii și un soț îndurerat. „Cumplit, mare păcat. Am fi fost cele mai bune prietene”, a spus Emily când a aflat vestea. Mai are un frate mai mare, Mihai, care a fost dat de părinți spre adopție, în Italia. Despre el nu mai știe nimic, însă vrea să-l găsească.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.