Site icon Așa și pe dincólo

Copiii militarilor români morți în misiune au primit daruri de la Moș Crăciun

Credit foto: Petrică Mihalache

Share This:

Atmosferă de sărbătoare veritabilă în sânul Armatei Române, marți după-amiază. Sala de Marmură a Cercului Militar Național a găzduit un eveniment emoționant pentru marea familie a Armatei. Copiii militarilor români care au murit în misiunile din Irak și Afganistan sau care s-au întors în patrie cu răni adânci pe trup și în suflet au primit cadouri de la cel mai iubit bărbos din lume. Circa 150 de copilași ai eroilor noștri au avut parte de surprize din partea lui Moș Crăciun. Au dansat și au cântat cu spiridușii, au ascultat colinde, s-au pictat pe față, au râs cu poftă și s-au bucurat de fiecare moment care le-a fost pregătit. Întrebați care ar fi cel mai frumos cadou pe care l-ar putea primi de Crăciun, copiii au răspuns că își vor tații înapoi.

Aici sunt micuții eroi, micuții eroi care au în spate o poveste, iar noi facem ca povestea să fie mai frumoasă în fiecare an. Ceea ce vedeți aici sunt copii fericiți, copii care nu mai au părinți, dar care au o familie mai mare, familia Armatei României care nu îi uită, care rămâne aproape de ei și care suplinește rolul de Moș, dacă de tată nu poate”, a declarat Otilia Sava, secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale, citată de Agerpres.



Cei mici au fost răsfățați de Moș Crăciun. Credit foto: Petrică Mihalache

La evenimentul pus în scenă pentru cei mici au „complotat” o serie de personalități ale vieții culturale și economice, cadre militare și jurnaliști. Luni, adulții s-au strâns în Sala de Marmură a Cercului Militar pentru a împacheta cadourile pentru cei mici. Fiecare dintre cei care au acceptat invitația reprezentanților MApN a avut ocazia să personalizeze cadoul pregătit pentru un copil al unui militar rănit sau decedat în teatrele de operațiuni.

Cadre militare și personalități din toate domeniile au împachetat cadourile pentru copii. Credit foto: Petrică Mihalache

Foarte emoționată de tot ce s-a petrecut în jurul ei marți, Paula Vizireanu (34 de ani), soția sergentului Adrian Vizireanu – ucis în luna mai în apropiere de Kandahar – se gândește neîncetat la cel care i-a dăruit cei mai frumoși ani. „Nu poți descrie în cuvinte cât de greu este să-ți aștepți soțul să vină în fiecare zi acasă și de fapt să vezi că nu mai vine. Trăiesc cu speranța că poate într-o zi se va întoarce acasă, dar știu că lucrul ăsta nu se va mai întâmpla”, a declarat Paula Vizireanu.

Paula și Adrian Vizireanu într-o fotografie realizată înainte de misiunea fatală din Afganistan. Credit foto: Paula Vizireanu/Facebook

Pentru prima dată în apropierea sărbătorilor de iarnă au fost comemorați și soldații români care au pierit în Primul Război Mondial. Marți dimineață, de la ora 10.00, copiii militarilor trecuți în neființă și oficialii Ministerului Apărării au depus coroane de flori la mormintele eroilor din Cimitirul Ghencea Militar din București.

Copilașii au depus coroane de flori la mormintele soldaților care au pierit în Primul Război Mondial. Credit foto: Valentin Ciorbica

Evenimentele dedicate cinstirii memoriei celor care s-au jertfit pentru țara lor nu se opresc aici. Luni, 19 decembrie, de la ora 12.00, veteranii de război şi cadrele militare în rezervă şi retragere vor asista la un concert de Crăciun, organizat tot în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional. Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române va cânta colinde, iar artiştii Sebastian Stan şi Oana Marin vor susţine microrecitaluri de muzică folclorică.

LIKE dacă ți-a plăcut evenimentul dedicat copiilor soldaților români care au plecat dintre noi, SHARE dacă te-a emoționat!

[fblike]



Exit mobile version