Copilul cu numărul 47 (Cristina Romanescu)

Share This:

Ea este Cristina Romanescu. Are 7 ani și este din satul Slobozia, județul Botoșani. Dacă n-ar fi în suferință, acum și-ar fi lustruit probabil ghetuțele în așteptarea lui Moș Nicolae și a lui Moș Crăciun. Dar asta nu înseamnă că moșneagul nu va veni și la spitalul care i-a fost casă în ultimele zece luni și ceva.

Cristina este unul dintre cei circa 550 de copii români diagnosticați în fiecare an cu o formă sau alta de cancer. Mai precis, numărul 47 din acest an, iar aceasta este povestea ei.

Obișnuia să aibă plete, acum nu mai are. Un păr lung castaniu, puțin odulat, chiar vâlvoi când se trezea dimineața cu chef de viață. În ianuarie 2018, pletele s-au dus și au rămas doar o amintire vagă a copilului cu chef de viață care fusese până atunci. Calvarul ei a început într-o zi la săniuș, când a căzut și s-a lovit la burtică. O întâmplare banală avea să-i schimbe viața definitiv: burtica s-a umflat și a început să resimtă dureri.

O ecografie făcută la spital a scos la iveală că fetița avea mai mult decât o contuzie. Cristina a fost diagnosticată cu Hepatoblastom de gradul 4, adică o formă gravă de cancer la ficat. Așa a ajuns la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași, unde a făcut 11 ședințe de chimioterapie. Între timp, cancerul a înaintat spre plămâni.

Și acum să ajung la partea bună. Cancerul la copii are o rată mare de vindecare; circa 80% dintre copiii și adolescenții diagnosticați timpuriu sunt vindecați. Există speranță și pentru Cristina Romanescu, o fetiță care până acum s-a luptat exemplar pentru viața ei. Dar a îndrăznit să te cheme și pe tine în ajutor.

Salvarea ei constă într-o operație de extirpare a tumorii care i-a cuprins ficatul, intervenție care se poate face la o clinică din Turcia. Asociația Salvează o Inimă s-a oferit să medieze relația dintre Cristina și binefăcătorii ei, demarând o campanie de strângere de fonduri.

Poți fi și tu alături de Cristina Romanescu dacă donezi 2 euro prin SMS la numărul 8832 cu textul Cristina: Totodată, dacă intri pe site-ul https://www.davidac.ro și folosești codul promoțional SALVEAZAOINIMA vei beneficia de 4% reducere la orice comandă.

Până acum s-au strâns 31.124 de euro din cei 50.000 de euro cât se estimează că vor costa operația și deplasarea în străinătate. Campania de strângere de fonduri prin sms durează până pe 14 decembrie 2018 și modul în care s-au mobilizat românii până acum este lăudabil. Fă și tu un efort mic și oferă o rază de speranță Cristinei și familiei ei greu încercate!

Mai poți dona orice sumă îți permiți în conturile bancare ale Asociației Salvează o Inimă, deschise la Banca Transilvania Botoșani. Trebuie doar să specifici numele fetiței – Cristina Romanescu.

Cont Lei: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Ziua de naștere a Cristinei a fost pe 15 noiembrie. Și-a serbat-o în spital alături de medici, asistente și alți copii bolnavi care așteaptă un miracol. Fetița din Botoșani speră ca miracolul de sărbători să fie anunțul pe care toată familia ei îl așteaptă: „Felicitări, Cristina! Acum poți să faci operația!”

 

 

Be the first to comment on "Copilul cu numărul 47 (Cristina Romanescu)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.