Așa și pe dincólo

Credit pentru nuntă cu dobândă subvențioantă de stat. În ce condiții poți lua bani cu împrumut

Miri care se căsătoresc religios în biserică, fac schimb de inele. Credit pentru nuntă

Credit foto: Alexander Kolomin/Pexels.com

Share This:

Statul pregătește noi măsuri se susținere financiară a românilor cu venituri medii și mici. Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani vor putea solicita, din acest an, credit pentru nuntă sau alte evenimente importante din familie, până la valoarea de 20.000 de lei. Creditul urmează să fie garantat de stat în proporție de 80%, iar dobânda totală – subvenționată în proporție de 75%.

Facilitatea este prevăzută de OUG 95/2022 de aprobare a programului FamilyStart, care vizează acordarea unor credite de până la 75.000 de lei.

Banii vor putea fi acordați în mai multe tranșe sau în una singură, în funcție de nevoile personale ale solicitanților care apelează la acest tip de ajutor. Perioada de creditare va fi limitată la maximum 10 ani, însă primii cinci ani pot constitui o perioadă de grație, cu acordul finanțatorului.

Pentru ce poți cere credit garantat de stat

Pentru anul 2022, plafonul de garantare este de 250 de milioane de lei. Dacă normele metodologice de aplicare ale OUG ies la timp, cel puțin 3.333 de români vor putea solicita credit pentru nuntă, sau pentru alte nevoi personale, garantat de stat. Iată ce mai poți finanța cu bani de împrumut:

Citește și: Vouchere pentru control oftalmologic și ochelari de vedere pentru copiii din clasele primare

Credit pentru nuntă: cine poate primi împrumut garantat de stat

Condiția esențială pentru a beneficia de prevederile programului FamilyStart este să ai între 18 și 45 de ani.

Programul se adresează tinerilor care își întemeiază o familie și/sau tinerilor care formează deja o familie.

Veniturile lunare nete ale celor doi membri ai familiei nu trebuie să depășească, împreună, suma de 7.500 de lei.

Creditul se va acorda o singură dată, iar comisioanele de analiză și de gestiune ale dosarelor vor fi suportate de stat. Programul este finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Prevederile OUG 95/2022 nu se aplică încă. Pentru a putea solicita credit pentru nuntă sau alte nevoi personale, ordonanța trebuie completată cu norme de aplicare și cu reguli de acordare a împrumuturilor bancare.

Exit mobile version