Cristi Danileț. Ce face un judecător când nu are procese

Credit foto: vedemjust.ro

Share This:

Pe principiul unde se duc anii când se duc? m-am întrebat și eu ce face un judecător când nu are procese? De exemplu, Cristi Danileț, fost consilier al minstrului justiției și fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, face ceva ce puțini s-ar fi așteptat.

De când activitatea instanțelor a fost redusă la minimum din cauza epidemiei, Cristi Danileț s-a implicat în sprijinirea medicilor din prima linie. Judecătorul s-a alăturat unui grup de oameni întreprinzători care confecționează viziere pentru medici.

S-a format o coaliție de tineri antreprenori și ONG-iști sub mișcarea viziere.ro care cumpără material plastic, îl transformă în vizirere și le donează medicilor, asistenților medicali, infirmierilor din spitalele noastre”, a dezvăluit judecătorul la emisiunea Vorbește lumea.

Până acum, organizația neguvernamentală din care face parte judecătorul a distribuit viziere către spitalele din județele Cluj, Alba și Bihor.

Citește și: VIDEO | Cum îți faci singur mască de protecție pentru coronavirus

Am produs peste 10.000 de viziere, dar în total mișcarea viziere.ro a produs vreo 60.000-70.000 de viziere în doar 10 zile. Necesarul e, însă, mult mai mare”, a spus judecătorul. Acesta spune că dacă vor primi mai multe donații vor putea cumpăra mai multă materie primă. Astfel, vor putea livra mai multe viziere.

Credit foto: Vorbește lumea/PRO TV

Cine vrea să ajute cu bani, poate găsi pe site-ul viziere.ro organziații neguvernamentale din zona lor. Aici pot face aceste donații.

Cristi Danileț face parte din organizația Vedem Just, care pregătește achiziționarea unui tir întreg de material plastic, din Italia. Materia primă va fi folosită la confecționarea de viziere, necesare personalului medical care tratatează bolnavi de Covid-19.

Dacă reușim să strângem banii necesari pentru achiziționarea acestui material plastic vom reuși, în maximum două săptămâni, să dotăm toate unitățile spitalicești din România”, mai spune judecătorul.

Cine e Cristi Danileț

În vârstă de 44 de ani, Cristi Danileț a făcut parte din echipa Monicăi Macovei la Ministerul Justiției, mai precis a fost consilier al ministrului justiției. Vreme de 6 ani a fost membru în Consilul Superior al Magistraturii, iar azi activează la Tribunalul Cluj, secția penală.

Este unul dintre fondatorii VeDem Just și membru în boardul asociației. Este un promotor al educației juridice în școli și autor al ghidului de educație juridică “Elevul și legea”. Totodată, Cristi Danileț este vicepreșdinte al Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană.

Be the first to comment on "Cristi Danileț. Ce face un judecător când nu are procese"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.