Cristian Popescu Piedone arestat pentru 30 de zile

Share This:

Piedone arestat. Primarul demisionar al sectorului 4, Cristina Popescu Piedone, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la cererea DNA. Fostul edil e acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual, după ce ar fi eliberat aviz și autorizație de funcționare patronilor clubului Colectiv fără ca aceștia să aibă aviz privind prevenirea și stingerea incendiilor la dosarul depus la primărie. Decizia a fost luată de Tribunalul București, însă ea poate fi contestată. Problema este că procurorii și-au construit cazul pe o gravă lacună legislativă, pe o confuzie care le-a sucit tuturor mințile. Aceea se cheamă „declarația pe proprie răspundere”, care este prezentă în toate documentele eliberate de autoritățile locale. Primăriile n-au nici o autoritate să solicite avizul de la pompieri înainte de a autoriza o unitate de alimentație publică (bar, restaurant ori club), nici să efectueze controale la punctele de lucru ale acestora. Singurii responsabili sunt proprietarii localurilor, care se adresează ISU pentru eliberarea documentului conform Ordinului MAI 3/2011, și angajații de la Servciul de Control din cadrul ISU, care sunt obligați să se deplaseze la punctul de lucru pentru care se cere autorizația în vederea verificării. În plus, pompierii sunt obligați să efectueze controale tematice inopinate pentru a vedea dacă privații și intituțiile publice respectă cerințele pe care și le-au asumat prin autorizațiile emise.

Nicio primărie din București nu solicită și nu condiționează eliberarea autorizației de funcționare de existența unui aviz de prevenire și stingere a incendiilor. Acest document se obține separat, de la ISU, și lipsa lui trebuie semnalată de pompieri, care au atribuții de control. Iată mai jos cum arată formularele de autorizare a unei unități de alimentație publică pentru fiecare primărie din Capitală în parte. Documentele sunt oficiale și se găsesc pe site-urile instituțiilor.

Sectorul 1

sect 1 1sect1 2

Sectorul 2

sect2 1sect2 2Sectorul 3

sect3 1sect3 2

Sectorul 4

sect4

Sectorul 5

sect5Sectorul 6

sect 6

Ultima ORĂ. Bilanțul victimelor a ajuns la 41 de morți. Un tânăr de la Spitalul Floreasca, internat cu arsuri grave pe corp și pe căile respiratorii, și-a pierdut viața în această seară. Încă un tânăr de la Bagdasar Arseni a murit în această seară. Să fie adevărate teoriile potrivit cărora pompierii au scos din club în noaptea tragediei peste 60 de morți? Să fie oare cu putință ca medicii să ne fi ascuns faptul că numărul morților a fost mult mai mare încă din acea noapte? Oare, pentru a acoperi dimensiunea tragediei, medicii ne livrează acum, pe rând, noi decedați? E cumplit ce spun, dar totul pare posibil. Prea mulți pacienți mor într-o singură zi, așa ca un făcut.

Ultima ORĂ. Împreună cu edilul au mai fost arestate două angajate ale instituției, Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu, ambele pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și la fals intelectual.

Iată ce-i reproșează DNA lui Piedone: „În calitate de funcționar public — primar al sectorului 4 București, Cristian Popescu-Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei, în urma cărora reprezentanții SC Colectiv Club, care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei”.

fashiongirl.ro

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.