Cristian Popescu Piedone, „colosul cu picioarele de lut” de la sectorul 4

Credit foto: PAPPICS

Share This:

Încă un mit a fost spulberat. Acela că Popescu Piedone va pleca de la primărie atunci când va vrea el. Piedone a câștigat al doilea mandat la Primăria sectorului 4 cu peste 80% din voturi, dar n-a reușit să-și ducă mandatul până la capăt. Culmea, el n-a fost demis de locuitorii sectorului 4, ci de tot Bucureștiul, de stradă. Ca atunci când vine o gașcă la tine în cartier și-ți spune că nu mai ai voie să te joci în fața blocului tău. Dar n-am văzut niciun miting de susținere a primarului, organizat de locuitorii din sector. Înainte de izbucnirea acestui scandal, primarul Piedone se bucura de cea mai mare încredere în rândul alegătorilor din Capitală (49%), conform unui sondaj realizat de Avangarde în perioada 1-7 septembrie 2015 în București. Piedone nu era doar cel mai bine cotat candidat pentru funcția de primar la sectorul 4, ci și favorit pentru ocuparea fotoliului de edil general. După ce o vreme a cochetat cu ideea de a se bate pentru Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone a sărit în barca UNPR și a lui Gabriel Oprea și a anunțat că va candida pentru un nou mandat la sectorul 4, din partea a acestui partid. Decizia sa, cel puțin inexplicabilă, ne demonstrează că Piedone a obținut mai mult din această apropiere de Gabriel Oprea, deși, după arestarea lui Sorin Oprescu, avea drumul netezit către Primăria Generală.

Acum, acest „colos cu picioarele de lut”, aparent de nezdruncinat, este în fața celei mai mari crize de încredere în București. Prin decizia de a demisiona, sub presiunea străzii, Piedone și-a asumat o vină pe care n-o are. Dacă parcurgi legile, care sunt incredibil de prost făcute, vei constata că singurii îndreptățiți să verifice dacă o firmă respectă normele prinvind prevenirea incendiilor sunt cei de la ISU. Care, a propos, au 110 agenți de control în zona de acțiune București-Ilfov (cele două servicii au fost comasate). Prin demisia sa, Piedone a acoperit incompetența instituțiilor subordonate, cum e Poliția Locală, un organism-parazit la nivelul primăriei care nu se remarcă decât prin amenzile date băbuțelor care vând pătrunjel pe stradă și celor care sparg semințe în parc. Această instituție, creată doar cu scopul de a fi la dispoziția primarului, din orice localitate ar fi el, e plină de inși care freacă menta pe bani publici. În 21 octombrie, când Serviciul Inspecție Comercială din Poliția Locală sector 4 a efectuat un control la clubul groazei, inspectorii au descoperit că „ societatea desfășura activitate de alimentație publică cu personal necalificat în domeniul alimentar”. Au dat o amendă, dar au anunțat pe cale oficială Inspecția Muncii, care răspunde de munca la negru? Alte nereguli n-au mai găsit, zic ei, dar s-au uitat? Nu, pentru că nu era de competența lor! Pe bune?

Țin să-i trag nițel de urechi pe acești domni din Poliție, care frecvent ne bombardează cu comunicate de presă din care reiese că acțiunile lor de control se soldează adesea cu rezultate neașteptate. Când caută comercianți fără autorizație în piețe dau uneori peste infractori dați în urmărire. Pac, anunță Poliția Națională! Când verifică igiena din restaurante, mai găsesc și evazioniști. Pac, anunță ANAF! Când îi iau la control pe vânzătorii ambulanți, dau peste un întreg arsenal de arme albe. Pac, cheamă Poliția Națională! De ce dracu își bagă nasu’ în treburile astea dacă nu-i de competența lor? Abaterile pot fi constatate și apoi pasate autorităților abilitate. Că de aia există comunicarea instituțională de care tot vorbesc guvernanții. Dar, oare, există?

WatchShop

Ceea ce i s-a întâmplat acum lui Piedone ne demonstrează încă o dată cât de fragilă e poziția de primar în București, cât de efemeri sunt acești oameni. Dar mai răsunătoare e căderea când pici de pe Everest. Amintiți-vă de Andrei Chiliman și Sorin Oprescu. Să vedem acum cine se cocoțează pe funcție, profitând de drama celor din clubul Colectiv. Se pare că cel care și-a luat un serios avânt este liberalul Marius Rogin, candidat la alegerile locale din 2016. Rogin este șeful organizației PNL sector 4, e originar din Neamț și, până acum, a fost deputat din partea PDL. Omul și-a tipărit déjà afișe electorale, pe care l-a pus și pe președintele Klaus Iohannis pentru a induce ideea că e susținut de acesta. Mai mult ca sigur, Iohannis nici n-a auzit de el, iar colegii de partid au catalogat gestul lui iresponsabil. Mai multe informații despre acest personaj găsiți aici.

Deși campania electorală nu a început, Marius Rogin a distribuit afișe în sector, în care se folosește de imaginea președintelui. Credit foto: psnews.ro

Deși campania electorală nu a început, Marius Rogin a distribuit afișe în sector, în care se folosește de imaginea președintelui. Credit foto: psnews.ro

Be the first to comment on "Cristian Popescu Piedone, „colosul cu picioarele de lut” de la sectorul 4"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.