Cum a ajuns eMAG să vândă orice și să fie luat la mișto pentru asta

Credit foto: blog.emag.ro

Share This:

Îmi vine greu să cred că fondatorii eMAG se gândeau în 2001, anul lansării magazinului, că afacerea lor va crește de o sută de ori în zece ani. Sau că va ajunge site-ul numărul 1 în România pentru cumpărături online. Dar iată că acest lucru s-a întâmplat cu o viteză pe care nu o anticipaseră, iar azi eMAG.ro vinde absolut orice ai nevoie prin casă, ba chiar și lucruri la care nici nu te așteptai să-ți fie de trebuință.

Cum e, de exemplu, acest set de 82 de icoane pentru orice biserică respectabilă, cu toți sfinții în ea. Da, frate, pe eMAG găsești chiar și așa ceva, dar și niște recenzii și comentarii ale unor oameni care n-au prea dat pe la biserică. Între noi fie vorba, nici nu te poți abține să nu iei puțin la mișto unele lucruri pe care le urcă ăștia pe site. Ia ascultați aici ce review-uri spumoase vin de la „cumpărători”.

„Nu cumpărați! De când am cumpărat aceste icoane nu mai mă pot odihi. Primesc lumină în fiecare noapte. Cred că sunt dereglate și nu știu exact când este Paștele, vă rog să le verificați înainte de livrare! De când le am mi se aprind toate lumânările în casă în fiecare noapte, este ceva imposibil. În plus, nu au manual în română, mi-e foarte greu să traduc din chineza, pentru a le putea regla pe ora României”, spune plin de năduf Cristian F.

Mihaela L. ne povestește și ea cum a fost întâlnirea cu produsul:

„Am achiziționat acest set pentru mașină deoarece căutam ceva special, așa că am renunțat la cele 169 de cruciulițe și iconițe de la oglingă și de pe bord… Șiii am capitonat toată mașina cu icoane. Acum mergem cu dumnezeu înainte indiferent de situație! Urmează să montăm și un mini clopot pe plafon să fie treaba bine făcută.
Pro: zilnic găsim bani îndesați prin diverse orificii ale mașinii – vom lăsa un geam un pic deschis să se doneze banii direct în mașină.

Cons: 1. Prea multe urme de buze pe parbriz și oglinzile laterale; 2. Am rămas cu un număr impresionant de 39 icoane, ne gândim să înfrumusețăm și balconul și să îl înscriem în concursul doamnei Firea – cel mai frumos balcon din București”.

Da, știu, e amuzat. Dar poate și mai amuzat e că stocul e epuizat.

Fiindcă suntem în toiul sărbătorilor de iarnă, pe eMAG găsim și produse de sezon care au stârnit amuzamentul utilizatorilor. Cred că unii dintre ei intră zilnic pe site ca să posteze astfel de review-uri, fiindcă sunt prea bune. Prea savuroase. Prea ca la țară. Ia uite cum au reacționat unii la anunțul că eMAG a scos la vânzare brazi naturali pentru Crăciun. Numai că nu sunt orice brazi, ci ditamai arborii, de 10 metri înălțime.

Sunt foarte mulțumit de acest brad, deși acum este puțin cam scump; eu l-am cumpărat de Black Friday cu 13.000 lei. Aș fi luat doi, dar s-a epuizat foarte repede stocul și nu am apucat (…) Cu livrarea a fost puțin mai greu, pentru că am ales să-l ridic direct de la sediu de teamă să nu-i fure ăștia de la curierat conurile sau mugurii, să facă sirop. A intrat puțin cam greu în Octavia, m-a ajutat și tata să-l înghesui în portbagaj. Sincer, fără ajutorul lui de fost posesor de Dacia, cred că m-aș fi văzut nevoit să rabatez bancheta.

Din păcate se vedeau crengile prin lunetă și pe Dealul Negru s-a luat după mine poliția cu girofaruri și nino-nino. Agentul mi-a cerut să-i prezint actele aferente unui transport de material lemnos, tot nu înțelegea că am cumpărat bradul de la Emag. Până la urmă i-am arătat în aplicația de mobil lista cu achizițiile de BF, a văzut că figurează și bradul acolo, plătit cu cardul și m-a lăsat să plec”, zice amuzat Victor M.

„Aveam de ales între produsul acesta și un BMW Seria 3. Sunt mulțumit de alegerea făcută! Recomand!”, e de părere Ionuț B.

„Mi-am luat bradul la recomandarea unui prieten, pentru că nu aveam destule globuri mi-am pus și garsoniera în el, cred că o să atârn și colindătorii care vor veni dacă mai e spațiu. Pisica a fost foarte supărată că nu-l mai poate dărâma, așa că a trebuit să îmi cumpăr și un tigru. Per total sunt mulțumit. Contra: cablul HDMI cu care vine a fost stricat”, ne-a făcut să râdem min4chars.

Dacă e de râs, râdem, dar eMAG a scos la vânzare și brazi naturali cât se poate de decenți. Adică nu trebuie să dai gaură în podeaua vecinului de sus ca să-l montezi.

Doamne, ce-mi place magazinul ăsta! Cum le are el pe toate! Băi, are chiar și hârtie igienică… dar cu fața lui Donald Trump pe ea. N-a făcut nimeni haz pe seama asta, dar  mie mi se pare chiar de comentat, frate! Cred că nici Hitler, cât de detestat a fost el de lumea civilizată, n-a ajuns pe hârtia igienică. De fapt, dacă te uiți bine, găsești pe eMAG o sumedenie de cadouri năstrușnice pentru prietenii care știu de glumă.

Deși în România consumul de marijuana în scop recreativ e interzis, hei, pe eMAG găsești chiar o carte care te învață să gătești diverse preparate culinare cu marijuana. Da, Cartea de gătit cu iarbă, scrisă în limba engleză, conține 30 de rețete „ce cuprind idei de aperitive, snack-uri, feluri principale, deserturi, dar și idei pentru băuturi care se pot realiza cu iarbă.

Este calea perfectă pentru a încălzi puțin atmosfera la o sesiune de gătit cu prietenii, sau chiar cu colegii de muncă”. Asta-i marfă rău. Nu așa că n-aveți idee ce să puneți pe masa de Crăciun?

Citește și:

20 de cadouri inteligente sub 100 de lei pentru copilul tău, de Crăciun

Magazinele astea au un mod deștept de a te convinge să cumperi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.