Cum am aflat că am fost imatur în cea mai fericită perioadă din viață

Credit foto: Mike Lloyd/UNSPLASH

Share This:

Fericirea e o stare de spirit, nu un cumul de bunuri și experiențe. Deși astea sunt necesare pentru un confort mintal și emoțional. Vă spun, cu mâna pe inima mea frântă, că am cunoscut fericirea și e al dracului de bine să te poți lăuda cu asta. Dar, ca cele mai multe lucruri de preț în viață, ea n-a durat. M-am consolat cu gândul că atunci când mă va lovi din nou, o voi putea recunoaște cu ușurință.

Însă, în cea mai fericită perioadă din viața mea am fost un bărbat imatur, iar femeile nu au nevoie de cei ca noi. Dacă aveai dubii, află că maturitatea nu vine odată cu vârsta, iar ceea ce trăiesc acum ar putea să nu fie, totuși, acea stare de deplină dezvoltare fizică și intelectuală care oferă definiție cuvântului.

Am aflat acest lucru (că am fost imatur) târziu, după o sforțare supraomenească de a cuprinde maturitatea de toarte. Asta-i drama de a fi contratimp! Dar, privind în urmă, pot spune că am învățat ceva: apreciez că nu a mai stat cu mine. Că a căutat propria ei fericire în altă parte. Aici, cu mine, nu era chip s-o afle.

Mi-au trebuit ani să mă împac cu gândul și dacă am un motiv să mă simt împlinit, acela e că are mari șanse să găsească ceea ce caută. Ceea ce merită. Câți bărbați pot spune asta fără pistolul la cap sau fără două butelii de vin la bord?

5 semne ale imaturității la bărbați

Cel mai important lucru pe care femeile nu-l știu despre bărbați e acela că sunt făcuți pentru a fi imaturi. Niște copii cu permis de conducere. Niște sugari care au dat iama în alcool.

Citește și: Cum îți dai seama că un bărbat are un creier minuscul, fără să deschidă gura

Dacă ești într-o relație acum, trebuie să știi că primul lucru pe care o femeie îl așteaptă de la tine este acela de a fi responsabil. Să fii ăla care rezolvă probleme, nu doar masculul alfa care o călărește bine de trei ori pe săptămână.

Dacă principala ta calitate este aceea de a o face să țipe în așternuturi, atunci ești, cel mult, un amant al naibii de bun. Ceea ce, da, e o calitate. Dar, dacă ești doar atât, ai tendința de a-i complica viața. Pentru că nu va ști dacă să te prezinte părinților sau să te poștească cu colegele de muncă. Poate ți-ar plăcea, dar, în acest caz, sigur ești un imatur.

Primul semn de imaturitate: ți-e greu să te schimbi

Femeile vor să ne schimbe, să fim așa cum își închipuie ele că ar trebui să fie un partener de viață/soț. Ceea ce nu e chiar rău, judecând după faptul că cea mai mare parte din viață avem apucături adolescentine. Bărbații imaturi sunt extrem de irascibili când nu controlează jocul, când nu sunt cocoși în coteț.

Pentru ei este foarte important ca totul în jur să se întâmple cum vor ei și, dacă ar putea, să dea ora exactă. Când nu se întâmplă asta, se pierd cu firea și strică armonia de cuplu. Astfel de bărbați nu pot rezolva probleme, ci doar să le creeze. Cine naiba ar vrea să trăiască alături de ei?

Al doilea semn de imaturitate: nu planifici nimic

Bărbații pleacă în viață cu un mare handicap. Studii realizate de te miri cine de la Oxford au confirmat că masculii de Homo Sapiens ajung la maturitate mult mai greu decât femeile. Dacă e adevărat că distanța dintre noi și ele este de 11 ani, atunci nu-s de condamnat bărbații de o anumită etnie care se însoară cu „femei” de 12 ani. În acest fel pornesc în viață cam de la egal la egal.

Ce însemnă asta? Înseamnă că în floarea vârstei lor (20-30 de ani), bărbații nu sunt capabili să ia decizii importante/vitale pentru familiile lor. Bărbații imaturi nu pot să planifice nimic, nu au inițiative, idei și porniri care să le sporească femeilor sentimentul principal căutat într-o relație: acela de siguranță.

Citește și: Crăciunul, danezii și divorțurile. Scurtă incursiune în viața de familie a celor mai fericiți pământeni

Deși e târziu, pot spune că am realizat acum cât de imatur am fost în cea mai fericită perioadă din viața mea. O fi un semn că am ajuns, în sfârșit, la maturitate. Dar, poți să pariezi? Eu nu.

Al treilea semn de imaturitate: dai vina pe toți din jur

Bărbații imaturi au un aer de superioritate, pe care o afișează ostentativ în fața celor din jur. În realitate, cel mai probabil, ei suferă de o inflamare a eului (am scos-o acum). Ei îi condamnă pe cei din jurul lor, fără a-și pune problema că i-ar putea jigni.

De cele mai multe ori sunt lipsiți de compasiune și fac din „eu spun ce gândesc” o virtute. În realitate, ei sunt niște oameni cu care greu poți rezona și conviețui. Mi-au trebuit câțiva ani să înțeleg asta despre mine și cei ca mine.

Al patrulea semn de imaturitate: nu dai doi bani pe părerea altora

Când ai dificultăți în a-i înțelege pe ceilalți (și să fii empatic), ești un bărbat imatur. Dacă încă te îndoiești că faci parte din această categorie, oprește-te puțin și recunoaște: asculți vreodată o părere contrară celor pe care le ai tu? Ești, cu adevărat, empatic? Privești o problemă și din punctul ei de vedere? Dacă răspunsul e mereu nu, atunci ce s-o mai lungim?

Bărbații imaturi vor ca cei din jur, mai ales partenerele de viață, să confirme tot ce spun ei și să nu pună întrebări. Dacă se întâmplă altfel, devin irascibili și, adesea, recurg la insulte.

Al cincilea semn de imaturitate: nu-ți ții promisiunile

Poate cel mai evident semn de imaturitate este acela de a mânca rahat cu polonicu’ atunci când spui că faci ceva și rămâi cu asta. Bă, nu te mai spală nici apa Iordanului, cu tot cu Ioan Botezătorul, dacă ai zis ceva și te-ai tras pe cur.

Bărbații care vând iluzii nu sunt de încredere și, din păcate, în unele cazuri ulciorul merge de multe ori la apă. Când se sparge, se revarsă un tsunami de emoții și sentimente rănite pentru care nu-și asumă nicio responsabilitate.

Or fi mai multe, dar nu le știu. Nici nu mai contează. Important e că am scris. Că am scris ceea ce greu se poate spune pe gură. O fi și asta o dovadă de imaturitate. Nu mă doare în cot. Chiar deloc. Încep, din acest moment, să-mi pese de ceea ce credeți despre asta. Imatur?

Be the first to comment on "Cum am aflat că am fost imatur în cea mai fericită perioadă din viață"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.